На 86% забезпечені медичними кадрами села Рівненщини, – Вівсянник

19:48, 22 лют. 2019
 
На 86% забезпечені медичними кадрами села Рівненщини, – Вівсянник

На 86% забезпечені медичними кадрами села Рівненщини. Про це в ефірі «Українського радіо Рівне» розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник (на головному фото). Проблему залучення працівників у віддалену сільську місцевість, каже, вирішили наступним чином:

«У нових 34 амбулаторіях, які ми будуємо, 22 – з житлом для лікаря. Відповідні проекти подавалися на розгляд територіальних громад, районних державних адміністрацій і на обговореннях вирішувалось, яка амбулаторія більше підходить: де потрібно житло для лікаря, а де ні».

Забезпечити житлом лікаря, який вирішить працювати в селі, планують і в Сарненському районі. До кінця першого півріччя 2019 року в селах Ремчиці, Карпилівка, Люхча та Костянтинівка планують побудувати 4 амбулаторії. Ось що про це говорить голова Сарненської районної ради Руслан Серпенінов:


Руслан Серпенінов, фото з архіву 2016-го року

«Особливістю цих амбулаторій є саме те, що в даних амбулаторіях, відповідно до проектів, знаходяться житлові приміщення, які будуть видаватися в якості службових медичним працівникам, які будуть працювати в цих амбулаторіях. Це така позитивна річ, яка сприятиме залученню фахівців, лікарів і інших медичних працівників у сільську місцевість».

Читайте також: У с.Забороль відкрили новозбудовану амбулаторію (ВІДЕО)