"Доліпка" у центрі Рівного: мер каже про незаконність, власник заяві дивується (ФОТО, ВІДЕО)

20:00, 21 лют. 2019
 

Про те, що у центрі Рівного з’явилась добудова, законність якої викликає сумнів, заговорила сьогодні на сесії Рівнеради депутатка Ірина Пилипчук. Після перерви вона підійшла до мікрофона та звернулась до міського голови.



- Склалась дуже тривожна ситуація за адресою Пересопницька,3. Це центр міста, там постійно з’являються нові добудови, нові «доліпки». Ми вже звертали увагу, що з’явилась нова приліпочка до основної будівлі за адресою Пересопницька,3. Наш колега у вайбері писав, що він розбирався із цим питанням…

Виступ депутатки перебив мер Володимир Хомко.



- По Пересопницькій, 3 вже дана команда, складені акти і справа передана в суд по тій доліпочці, яку зробили. Чекаємо суду. Вже кажу: незаконна доліпка, незаконна. Навіть якщо ми виграєм суд, то зразу вам скажу, що це не місто буде ліквідовувати, а виконавча служба. Всі документи зібрані, можу вам зробити копію. Перша перемога є, ми потратили півтора року, може і більше, маємо рішення суду, точніше, відмінили рішення попереднє про не доліпочку, а шино монтаж на вулиці Макарова. Вищий касаційний суд скасував рішення на користь забудовника і ми маємо право знести, – сказав депутатці міський голова.

Після сесії журналіст Суспільного пішов на Пересопницьку,3, аби зрозуміти, про яку добудову йде мова.

Зазначимо, що це будинок одразу за пам’ятником Симону Петлюрі, із лівого боку дійсно видно свіжу добудову, поруч та всередині – будматеріали.

На місці до журналіста підійшов чоловік, представився власником.

Ігор Сохацький зазначив, що він – нотаріус, має офіс у основній будівлі, а добудова – навіс над іншим входом. Ми увімкнули йому аудіокоментар міського голови на сесії та попросили прокоментувати.



- Я думаю, перед тим, як публічно заявляти, мабуть, треба було дати вказівку відповідальним людям, щоб вони звернулись до мене. Так? І вияснили, що є законним, а що незаконним. Демонструю вам витяг про реєстрацію права власності на навіс, а ось технічний паспорт, де ось цей навіс зазначений і це вихід з моєї контори. І це право зареєстроване, законне право, я прошу це враховувати всім, хто робить такі поспішні висновки, особливо на сесії на загалі. Я готовий до того, щоб захищати своє право власне.

- Даруйте за суб’єктивність, навіс якось уявляється по-іншому. (журналіст)
- Немає технічних критеріїв, який навіс, з чого має бути. Тобто технічних критеріїв немає. По великому рахунку, я зробив його таким, яким вважаю з точки зору і яким вважали з точки зору вимог технічних знову ж таки люди, які проводять оцю роботу: технічний паспорт, висновки – це їхній висновок і це вони прийняли до уваги, і ЦНАП, взявши мої документи, це він зареєстрував. Не я, не хтось інший, а орган створений органом влади зареєстрував право власності. Вони могли б відмовити, але вони зареєстрували.

- Чи оскаржували, чи будете оскаржувати ймовірні перевірки, можливо, були вже перевірки?

- Так, перевірки були, я оскаржую накладений на мене штраф в судовому порядку. Не міська влада, а я оскаржую, і скоро буде судове засідання.

- На вас ДАБК склав протокол і виписав штраф?

- Так, це їхня компетенція. 8 тисяч гривень.

Ігор Сохацький уточнив, що судове засідання у його справі відбудеться у міському суді завтра о 14:30. Суспільне слідкуватиме за розвитком ситуації щодо цієї прибудови.