Волонтерська перевірка в центрі стерилізації тварин: керівниця візитом обурена (ВІДЕО)

18:08, 20 лют. 2019
 
Волонтерська перевірка в центрі стерилізації тварин: керівниця візитом обурена (ВІДЕО)

Рівняни, які сьогодні прийшли у стерилізаційний центр з громадською перевіркою та запросили на захід журналістів, переконані, що тут годують собак їжею з пліснявою. Керівниці стерилізаційного центру Наталії Ющук на місці не було. Нашим журанілстам вона повідомила, що такий візит рівнян вважає незаконним і напише заяву у поліцію про вторгнення. А щодо працівників, які впустили жінок, проведе службове розслідування. 

Читайте також по темі: Хомко прокоментував ситуацію із конфліктом довкола Центру стерилізації тварин

10-та ранку. Центр стерилізації, що діє при "КАТП-1728" на вулиці Київська. Питаємо колишню працівницю центру стерилізації Наталію Гуменюк, чому вона сюди прийшла. 

На фото Наталія Гуменюк

– Чого я сьогодні тут? Ми спілкуємося з волонтерами і скидаємо всю інформацію. І дівчата, які можуть ходити в стерилізаційний центр, помітили, що дуже багато собак пропадає. Тому люди піднялися і вирішили прийти сюди і розібратися, – каже Наталія Гуменюк.

Жінки, які пришли зранку до центру стерилізації, назвалися волонтерками. В їх числі – Світлана Сидоренко.

– Це комунальне підприємство. От просто зніміть, чим годують тут собак. Це сморід, це не запах. От подивіться, що робиться. При тому, що закуплені морозильні камери. Тобто це недбалість, – каже жінка. 


На фото Олександр Цехмайструк, доглядач центру

– Шкода їх. Дивіться, які вони. Мусимо кислими продуктами їх годувати. Потім на них то поноси, рвуть і подихають. Давно така ситуація? - Коли вона стала керівником зробилася, з липня,каже доглядач за тваринами центру стерилізації Олександр Цехмайструк.


На фото волонтерка Світлана Сидоренко

– Ми занесли, мабуть, вже місяць буде, вже не прохання, а вимогу до мера провести громадські слухання з приводу переобрання керівника стерилізаційного центру. І от після того, що ми побачили тут і після того, як Саша, доглядач, сказав, що не може вже цим годувати, ми вирішили провести таку акцію. Приводом ще став розклад. Ви бачили, коли я можу відвідувати. Такий заклад має приймати охочих в будь-який час, – розповіла волонтерка Світлана Сидоренко.

Керівниці центру стерилізації Наталії Ющук на місці не було. Зустрічаємося із нею біля "КАТП-1728". Показуємо фото, зроблені в центрі стерилізації. А вона – наказ з годинами та умовами відвідання комунального закладу.

– От сьогодні прийшли волонтери. Мене немає на території. Зайшли без попередження, без дозволу. Поклали в холодильник їжу, викликали вас, приїхали й показали. Бо вчора цієї пліснявої їжі не було. Тому в нас є наказ. Його до січня не було і я була добродушна і милосердна. Вони написали запит, де вимагають доступ до бухгалтерії "КАТП". Це люди, які без жодних посвідчень, звичайні волотери. Вони не йдуть до тварин і собак, а йдуть показати, що я живодерка і що в мене там гниле м’ясо виявляється сьогодні. А вчора його там не було, – коментує завідувачка Центру стерилізації при "КАТП-1728" Наталія Ющук.

На фото Наталія Ющук

На волонтерів, які завітали до центру стерилізації, Наталія Ющук обіцяє написати заяву до поліції.

– За незаконне відвідування, незаконне вторгнення на територію комунального підприємства. Щодо працівників... за цим фактом обов’язково буде проведено службове розслідування – все, як належить, – сказала вона Суспільному. 

Світлана Сидоренко, волонтерка:
- Ми не відступимося, це вже факт. І будемо вимагати зміни керівника.

Як повідомив речник Рівненської міської ради Микола Прокопчук, з початку року офіційних зверненнь від рівнян, які б скаржилися на роботу Наталії Ющук та з вимогою провести громадські слухання з приводу переобрання керівника стерилізаційного центру до них не надходило.