Непристойна поведінка і стрілянина: що вдалось з’ясувати Суспільному про інцидент на Фабричній (ВІДЕО)

14:32, 18 лют. 2019
 
Непристойна поведінка і стрілянина: що вдалось з’ясувати Суспільному про інцидент на Фабричній (ВІДЕО)

Троє людей отримали травми в результаті сутички, яка сталася близько полудня у суботу на вулиці Фабричній у Рівному.

За інформацією прес-офіцерки відділу комунікації поліції області Марії Юстицької, двоє нетверезих рівнян, – тридцятичотирирічний та тридцятип’ятирічний, – справляли потребу під стінами магазину. Побачивши це, власник закладу зробив їм зауваження. Після цього між чоловіками виникла сутичка. Сорокадев’ятирічний власник закладу отримав забої потилиці та кисті руки, повернувся до магазину, взяв пістолет і двічі вистрелив у противників.

На фото Валерій Ковальчук, головлікар Рівненської станції швидкої допомоги

– Зі слів потерпілих, вони посварилися з невідомими і один із них стріляв. В одного поранення плеча, в іншого – лівої нижньої кінцівки. Їм надана допомога і вони доставлені в ЦМЛ. Обоє були в свідомості. Це не є якийсь важкий випадок. Це буденне,сказав Валерій Ковальчук.

Прес-офіцерка ГУ Нацполіції в області Марія Юстицька розповіла, що стріляли з пристрою для здійснення відстрілу патронів з гумовими кулями. Пістолет вилучили разом з документами на нього. За фактом відомості внесені до ЄРДР за статтею "хуліганство".

Сьогодні біля магазину свідків події наші журналісти не знайшли. За словами старшої медсестри приймального відділення Центральної міської лікарні Лідії Листопад, записів про травмованих в результаті пострілу з пістолета для відстрілу гумових куль у неї немає. Завідувач травмпункту міської лікарні В’ячеслав Наумчук повідомив, що чоловіки із такими травмами до них теж не зверталися. Підприємець Едуард Патіс, який став одним із учасників сутички, розповів, що все сталося не під стінами гастроному, а на пішохідній доріжці між торговим закладом та житловим будинком. А пістолет, за його словами, він використав для самооборони.

На фото підприємець Едуард Патіс

– Я їм сказав, що це все їм потрібно робити хоча б за будинком, далі. Попросив перейти, бо вони стали просто у проході для пішоходів. Один із них сказав: "ні, бо вже почав". Я його попросив одягти штани. Він одягнув. Я його штовхнув і він впав. Потім вони накинулися на мене. Я їх знову штовхнув. Вони знову встали і накинулися. Їх взагалі неможливо було зупинити, – розповів чоловік.

Поспілкуватися із тимо, в кого стріляв Едуард Патіс, нам наразі не вдалося.