Перша у Дубровицькому районі: як громади переходили до ПЦУ у цю неділю

17:34, 17 лют. 2019
 
Перша у Дубровицькому районі: як громади переходили до ПЦУ у цю неділю

Сьогодні релігійні громади п`яти сіл у чотирьох районах Рівненщини вирішили змінити конфесійну юрисдикцію і перейти з Української православної церкви (МП) до Православної церкви України.

Зокрема, громада села Орв‘яниця стала першою у Дубровицькому районі, яка вирішила змінити юрисдикцію.

  - «За» проголосувало 484 зареєстрованих учасника. За тиждень до цього ми проводили опитування в селі, участь взяло 866 жителів села. Лише 6 з них проголосували «проти» переходу до ПЦУ. Настоятеля храму отця Степана ми просили залишитися, але він вирішив з нами не переходити,- каже житель с. Орв‘яниця Степан Будкевич.

Рішення про зміну конфесії прийняли і в с. Велика Городниця Млинівського району.

(на фото учасники зборів у с. Велика Городниця)

- На зборах прихожан храму Різдва Пресвятої Богородиці зареєструвалися 174 учасники, з них 172 особи проголовували «за» перехід, 2- проти, – повідомила жителька с. Велика Городниця Ольга Ляцевич.

Крім того, аналогічні збори відбулися у двох селах Здолбунівсього району. Рішення жителів с. Будераж: «за» - 89, «проти» -3, «утримались»-1, с. Коршів: 39 – «за», 4 – « утрималися». Рішення про перехід до ПЦУ прийняли у с. Постійне Костопільського району.

За словами жителя села Степана Забейди, із 221 зареєстрованих учасників усі проголосували «за».

Також у суботу до ПЦУ вирішили приєднатись парафіяни села Курозвани Гощанського району. Таким чином станом на зараз в області 26 громад висловили бажання змінити конфесійну юрисдикцію.