У Рівному змагаються пауерліфтери з інвалідністю (ВІДЕО)

17:25, 16 лют. 2019
 
У Рівному змагаються пауерліфтери з інвалідністю (ВІДЕО)

Сьогодні у Рівному стартував Відкритий чемпіонат області з пауерліфтингу серед спортсменів з інвалідністю.

У змаганнях, які триватимуть два дні, братимуть участь 7 команд з Рівненщини і одна з Києва. Розпочали змагання жінки з ураженнями опорно-рухового апарату. 

14-тирічна рівнянка Дарія Кобилинська нещодавно повернулася із Об’єднаних Арабських Еміратів. Там вона посіла 4-те місце на Кубку світу серед юніорів. Нині виборює місце у збірній області на цьогорічний чемпіонат України. 

На фото пауерліфтерка Дарія Кобилинська

– Сьогодні я підняла 50, 53 і 55.

– Це твій максимум? (журналістка)

– Ні. Максимум я на тренування з дожиму піднімаю 60. Раз "майстра" пробувала піднімати. Але тут не зарахували, бо це треба зробити або на Чемпіонаті України, або на Кубку. Тільки тоді присвоять. 

– Чим важливі тобі ці змагання?

– Показати себе після хвороби, що змогла зробити. Хворіла перед Дубаями і вже навіть плакала, що не візьмуть, але взяли.

На фото пауерліфтерка Любов Семенюк

– Після Європи в мене була серйозна травма, я дового лікувалася і ці змагання перед Україною для мене – можливість подивитися, наскільки я відновилася. В взагалі, для мене всі змагання такі, до яких я готуюся. Бо як виступиш тут, так і на Україні і на Чемпіонатах Європи чи світу.

– Є у Вас конкуренти в Україні? (журналістка)

– Нема. в Україні нема.

Загалом, на відкритий чемпіонат області з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату та вадами зору зареєструвалося майже 80 учасників, зазначає організатор змагань Андрій Демчук.

На фото Андрій Демчук

– Представляють різні регіони нашої області і Київ. Якщо брати Рівненщину, то це Сарненський, Рокитнівський, Зарічненський райони, м. Сарни, Здолбунів, Дубно. На цих змаганнях буде відбір на Чемпіонат України, який відбудеться на початку червня, – каже начальник Регіонального центру "Інваспорт" Андрій Демчук.

На фото Сергій Левчик

– Пізніше будуть змагатися чоловіки у важчих категоріях, опорно-руховий апарат. А в кінці змагань чоловіки і жінки з вадами зору. Там також беруть участь наші найсильніші спортсмени, чемпіони світу з 2018 року. Ці змагання також дають старт тим спортсменам, які роблять перші кроки в такому виді спорту. От були сьогодні і дівчата з Березного, – розповів директор Рівненської ДЮСШ інвалідів Сергій Левчик.