Затриманий у Рівному Андрій Федорчук, вийшовши із суду, дав інтерв’ю Суспільному

20:57, 15 лют. 2019
 
Затриманий у Рівному Андрій Федорчук, вийшовши із суду, дав інтерв’ю Суспільному

Затриманого в середу на вулиці 16-го Липня у Рівному Федорчука Печерський суд Києва не став тримати під вартою на час слідства, а відпустив додому під домашній арешт. 

Ось як прокоментувала це Суспільному помічниця голови Нацполіції України Галини Сернівка, посилаючись на отриману в Департаменті стратегічних розслідувань інформацію:

- Це не той злочин, за який мали би давати домашній арешт, але вони (поліцейські, - ред.) працюють і далі. Вони вважають, що їх (у Рівному, крім Федорчука, затримали і його ймовірного спільника, – ред.) хоча би не додому треба було відпускати, – сказала Галина Сернівка.

Читайте також: На звільнення з-під варти Федорчука відреагував заступник глави Нацполіції (ФОТО)


Ми також зателефонували і до самого Андрія Федорчука (на фото у червоному светрі, кадр із затримання у Рівному) та поспілкувались із ним телефоном:

- Андрію Богдановичу, доброго вечора. Ми вже чули, що Вас відпустили. Це правда? (журналіст)
- Під домашній арешт. На два місяці.

- А як Ви взагалі оцінюєте усю цю ситуацію, ці звинувачення, що про вас писали?
- Це безпідставно все. Написали таку маячню. Тільки от зараз вдалось зайти в Інтернет, побачив, то аж волосся дибки встає. Таке понаписували, що в голові не вкладаєтьс, що я когось повбивав, поробив наркоманами і так далі.

- Заступник голови Нацполіції називав Вас кримінальним авторитетом. Що ви можете про це сказати?
- Мене, дякуючи ЗМІ, зробили кримінальним авторитетом за років 2-3. Відношення до криміналітету я ніякого не маю.

- Ви не сповідуєте кримінальні традиції? Не підтримуєте зв’язки з кримінальним світом?
- Абсолютно ні. Я простий підприємець, займаюсь бізнесом, до криміналітету відношення не маю. Те, що понаписували, то половину і близько не було, а половину поперекручували.

- Що Ви маєте на увазі?
- Є там історія про Колесника, що я його сім’ю… жінка десь пропала, сина я зробив наркоманом і так далі…

- А ще пані Іванова висловлювалась щодо Вас, було відео… (депутатка Рівнеради заявляє, що саме пан Федорчук замовив напад на неї, внаслідок якого вона втратила око)
- Іванова – це окрема історія, в мене враження, що вона не зовсім здорова і мені її шкода як жінку.

- Поліція публікувала фотографії з грошима. Можете пояснити, що за гроші?
- Дивіться, я тільки вийшов, ще наручники не зняли. Давайте завтра мене наберете.

- Дозвольте останнє запитання. Ви кажете, що Ви – бізнесмен і займались підприємництвом. Ми бачили, що ви є власником і директором кількох підприємств. Можете в двох словах пояснити, яким бізнесом займались і на чому фокусувались?
- В мене є агентство нерухомості, купуємо нерухомість, здаємо в оренду, продаємо, займаємось будівництвом. В мене широкий профіль.

- В поліції стверджували, що ви займались колекторським бізнесом, наскільки ми розуміємо, то це купівля боргів банків або якихось підприємств. Чи Ви займались таким?
- Ні. Я купив, здається, одне приміщення через торги через банк і все. Це було «Золоте руно». А взагалі не викупляю боргів, не моє. А те приміщення було куплено з колекторської контори.

Нагадаємо, після затримання Суспільне, опираючись на оприлюднену у різних джерелах інформацію та коментарі, підготувало сюжет про цю подію.