Механізм монетизації субсидій: як це діятиме

20:06, 12 лют. 2019
 
Механізм монетизації субсидій: як це діятиме

Субсидії, призначені рівнянам з жовтня по січень, перерахують підприємствам – надавачам комунальних послуг. А призначення в лютому підуть вже на пенсійні картки і спеціально відкриті рахунки в "Ощадбанку".

Про це на засіданні міськвиконкому розповіла начальниця управління праці та соціального захситу населення Рівного Віра Мельник. Також вона зазначила, що отримувачі субсидії обов’язково повинні мати номери мобільних телефонів, щоб у формі SMS отримувати стан розрахунку за житлово-комунальні послуги. При цьому зауважила, що не всі рівненські пенсіонери користуються мобільними телефонами.

На фото Віра Мельник

– Якби це раніше було сказано, можливо, просили б членів сім’ї звертатися, а не самому пенсіонеру звертатися за субсидією. Але експеримент є експеримент. Поки що важко зрозуміти, як воно буде. Але раніше закриваємо місяць, 20 числа. Все, що було призначено до 20-го – передаємо на Київ з тим, щоб до 25-го числа, коли будуть друкувати відомості на пенсії, щоб вже туди пішла субсидія. Ті, що звернулися в січні вперше, їм буде зараховано на рахунки в "Ощадбанку" і там банк сам буде розраховуватися, – каже начальниця управління праці та соцзахисту населення Рівного Віра Мельник.