У Городищі більшість хоче приєднатись не до Рівного, а до Білої Криниці

18:21, 12 лют. 2019
 
У Городищі більшість хоче приєднатись не до Рівного, а до Білої Криниці

Частина жителів села Городище хоче приєднатися до Рівного, решта – до Білої Криниці.

Перші зібрали на свою підтримку сотню підписів. При цьому в селі живе майже дві тисячі дорослих осіб. Попередні результати опитування селян депутатами засвідчили: з 537-ми опитаних 447 хочуть об’єднатися з Білою Криницею, розповів Городищенський сільський голова Петро Павлюк.

Сьогодні надвечір перспективи Городища депутати та жителі обговорили на сесії сільради. Переконувати присутніх поєднати своє майбутнє з їхніми населеними пунктами приїхали Білокриницька сільська голова Тетяна Гончарук та секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук.

На фото Микола Вавренюк

– Інфраструктура розвитку села без міста – вона неможлива. Перше, що ми пов’язуємо, сміттєзвалища в нас немає, КАТП немає, доріг немає. У місті Рівному забезпечено свій асфальтний завод, своє ШЕУ, є розвиток, проблема того, що можна забезпечити, – каже прихильник приєднання до Рівного Микола Вавренюк.

На фото Тетяна Гончарук

– Я не можу вам сьогодні сказати, що люди, приєднуйтеся до нас і ми будемо в шоколаді, бо це непростий процес. Але те, що ми будемо жити не гірше – це ми можемо сказати на сто відсотків. Наше завдання спільне – створити умови для людей такі, щоб ні один житель віддаленого села не відчув, що він десь віддалений від центру – залишимо старостинські округи, – каже Білокриницька сільська голова Тетяна Гончарук.

Більше про перспективи приєднання навколишніх сіл до Рівного ми розповімо згодом.