500 гривень за голос: що можуть означати дзвінки зі штабів кандидатів (ВІДЕО)

19:01, 12 лют. 2019
 
500 гривень за голос: що можуть означати дзвінки зі штабів кандидатів (ВІДЕО)

500 гривень за один голос на підтримку Юлії Тимошенко на президентських виборах – дзвінок з такою пропозицією отримав рівнянин Руслан Ткач. 

Дзвінок із нібито штабу Юлії Тимошенко він отримав цієї суботи пообіді. Пропозицію знайти людей, які б віддали свій голос на президентських виборах, а натомість отримати 500 гривень за кожного охочого, чоловік зафіксував на камеру.

На фото Руслан Ткач

– Представились мені, що телефонують мені із офісу Юлії Тимошенко, запропонували співпрацю, заповнить анкету. Я підприємець, тому мій телефон є в Інтернеті. Із знайомими говорив, то дуже до багатьох були дзвінки,розповів рівнянин Руслан Ткач.

Ми спробували сконтактувати за номером, з якого телефонували рівнянину Руслану Ткачу і пропонували купити його голос на виборах, проте лінія була зайнята.

Про випадки із намаганням нібито підкупити виборця на користь кандидата у Президенти Юлії Тимошенко у партійних осередках "Батьківщини" Рівненщини знають. Очільниця міської організації Галина Кульчинська каже, що зі скаргами на такі дзвінки до неї зверталися тричі. Щоб заперечити причетність до підкупу представники "Батьківщини" скликали прес-конференцію.

На фото Галина Кульчинська

– Для чого це робиться? Дуже просто – щоб створити брехливу, фейкову інформацію, що нібито люди з виборчого штабу Юлії Тимошенко пропонують людям гроші. Це підла, нагла, цинічна брехня і маніпуляція, – сказала голова Рівненської міської організації ВО "Батьківщина" Галина Кульчинська.

На фото Микола Кучерук

– Ми будемо зараз спрямовувати всіх людей, які отримують такі дзвінки, щоб вони напряму зверталися в поліцію,каже голова обласної організації ВО "Батьківщина" Микола Кучерук.

Координатор спостереження за виборами на Рівненщині від "Опори" каже, що телефонні дзвінки із пропозиціями продати голос на виборах не фіксували.

На фото Михайло Балик

– Нам відомо про такі випадки, але, власне, підтверджень цього немає. Тому не можна стверджувати, що це насправді було. Як тільки зможемо підтвердити якусь таку інформацію, стане щось більше відомо, тоді відповідно будемо дивитися, як це можна розглядати, – сказав Михайло Балик.

Про спроби підкупити виборців на Рівненщині до правоохоронних органів станом на сьогодні з початку передвиборчої кампанії надійшло два повідомлення, розповіла прес-офіцерка Нацполіції Марія Юстицька. Ці факти наразі перевіряють. На користь яких кандидатів нібито намагалися купити голоси – у поліції не кажуть.