Історія ультимативного Степангорода: батьки не пускають дітей вже у нову школу (ФОТО, ВІДЕО)

17:44, 12 лют. 2019
 
Історія ультимативного Степангорода: батьки не пускають дітей вже у нову школу (ФОТО, ВІДЕО)

Батьки не пускають дітей до нового приміщення школи у селі Степангород Володимирецького району, поки воно не буде готове повністю. Про це сьогодні розповів перший заступник голови обласної адміністрації Віталій Ундір на колегії ОДА.

Жителька Степангорода та мати школяра Любов Міхеєва цю інформацію підтвердила. За її словами, зараз діти вчаться у старій школі. Новий навчальний заклад почали будувати у 2017 році. Тут вже зведена перша черга будівлі із чотирьох, на 120 учнівських місць. Друга черга готова на 50% - повідомив Віталій Ундір.

На фото Любов Міхеєва, жителька Степангорода (архів, 2016-й рік)

- Батьки одноголосно вирішили не пускати, а вчителі так само, як батьки. Я не пущу в той блок. Хто за це буде відповідати, там просто жахи, стільки недоладків. Ми не будівельники, але неозброєним оком жінки можуть побачити і показати. Поки не дороблять всю школу – ми дітей туди пускати не будемо, – розповіла телефоном Суспільному жінка.

Любов Міхеєва також розповіла, що у старому приміщенні зробили ремонт, тож зараз діти навчаються там.

Ось як на колегії ОДА у Рівному ситуацію коментують посадовці



- За словами громади, «якщо пустимо в першу чергу – то далі вам будувати ніхто не буде». Ми запевняли усіх, і я, і депутати про те, що ми гарантуємо співфінансування з районного бюджету і продовження будівництва школи. На сьогодні ми проводимо перемовини, дітей в школу не пускають, вчителів теж, – каже голова Володимирецької РДА Ярослав Березюк.



- Загальна кошторисна вартість 93,5 мільйона гривень, у 2018 році освоєно 33 млн. Перша черга здана: 12 класів, внутрішні вбиральні, це те, що облаштовано сьогодні, – озвучив перший заступник голови ОДА Віталій Ундір.


Згідно із інформацією з сайту публічних закупівель «ProZorro», тендер на зведення школи у Степангороді виграла фірма «Стиль-Декор». Із 85-ти мільйонів, які спершу замовник вказав у вартості аукціону, «Стиль-Декор» запропонував зробити усе за майже 52 мільйона. Це була найдешевша пропозиція серед 4-х учасників. Ми намагались сьогодні дізнатись, що думають у фірмі про нарікання місцевої жительки щодо якості будівництва. Бухгалтерка, яка підняла слухавку, порадила телефонувати завтра, адже о 17-й керівника на місці не було.

 

Історія ультиматумів степангородців.
У лютому 2013-го року наші журналісти знімали про те, що батьки не пускали дітей на навчання, боячись, що стеля може впасти дітям на голови. Школа розрахована на 250 дітей, вчилось там удвічі більше.

Згодом у 2016-му 1-го вересня батьки знову не пустили своїх дітей. Діалог із владою, яка приїхала переконувати селян та обіцяла почати будівництво нового закладу, вийшов напруженим. Ультимативна заява була такою: або у село заїжджає будівельна техніка і починає роботи – або діти будуть без освіти.



Через два тижні селяни перекрили міжнародну трасу «Київ-Варшава».

Етапи будівництва школи у Степангороді можна відслідкувати на сайті Державного фонду регіонального розвитку.

Вересень 2017-го року 

Грудень 2017-го року

Грудень 2018-го року

Січень 2019-го року

Січень 2019-го року