Виселення з Лаври

22 бер. 15:22


У Києво-Печерській лаврі розпочала роботу комісія, яка визначить, чи збережені музейні експонати. Із 21 березня закрили вхід до печер з мощами святих, повідомляє Міністерство культури України. Напередодні представники Української православної церкви (Московського патріархату) хотіли зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, а коли це не вдалося, опублікували звернення до нього, в якому закликали не забирати в них Києво-Печерську лавру.

Як відомо, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" поінформував УПЦ (МП), що з 29 березня цього року розірвуть договір на безоплатне користування культовими будівлями та іншим майном, що є держвласністю. Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко наголосив, що ченці й служителі Української православної церкви Московського патріархату мають залишити усі приміщення Києво-Печерської лаври наприкінці березня.

На яких умовах дотепер УПЦ МП користувалася культовими спорудами на території Києво-Печерської лаври, як довго працюватиме комісія у ближніх печерах і чому Лавра така важлива для всіх українських православних в телемарафоні Суспільне. Спротив розповіли заступник гендиректора Національного заповідника Києво-Печерська лавра Костянтин Крайній та старша наукова співробітниця відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Оксана Горкуша.

Інші випуски
Більше відео