Поводження з відходами: що зміниться?

21 чер. 10:29


Вчора, 20 червня, Верховна Рада ухвалила Закон «Про управління відходами». За ухвалення у другому читанні та в цілому законопроєкту проголосували 282 народні депутати. У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів, натомість,  наголошують, що прийнятий закон є рамковим, на його основі будуть розроблені кілька необхідних секторальних законів на шляху до цивілізованого управління відходами в рамках вимог, висунутих для того, щоб стати членом Європейського Союзу. Зокрема, закон дасть змогу впровадити європейську ієрархію поводження із відходами; організувати планування системи управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях; закрити старі сміттєзвалища, а ті, що залишаться, привести до європейських норм.

У нашій області питання поводження з відходами піднімали давно. Екоактивісти навіть розробили дорожню карту реформування та зміни правил утилізації та переробки непотребу.

Чому прийнятий закон дуже важливий і як у Рівному бачать найближче майбутнє у поводженні з відходами? 

 Про все це говоримо сьогодні з гостею студії  -- це Оксана Майборода, заступниця директора  КП "Рівненський міський трест зеленого господарства"

Інші випуски
Більше відео