Випуск о 18:00 від 19 травня 2022 року

19 тра. 18:00


- Пальне за готівку почали продавати на Рівненщині. Щоправда, реалізують пальне поки три мережі автозаправних станцій і в обмежені години, з ліміт на одного водія - 20 літрів. 

- Замість приймального відділення в обласній лікарні тепер функціонує відділення екстреної медичної допомоги. У цілодобовому режимі тут пацієнтів діагностують, обстежують та лікують. 

- Фотосесію до Дня вишиванки влаштували викладачі та студенти Національного університету водного господарства та природокористування. Цього разу до них долучилися військовослужбовці. 

– Насьогодні 78% учнів Рівненщини навчаються онлайн. Восени 2021 року цей показник становив 37%. 6% школярів не мають доступу до дистанційного навчання. Загалом у закладах загальної середньої освіти області навчається понад 167 тисяч учнів. Майже 21 тисяча з них перебуває за кордоном від початку війни. Такі дані надало управління Державної служби якості освіти у Рівненській області. Крім того цей навчальний рік учні закінчуватимуть дистанційно, зважаючи на воєнний стан. Наскільки якісна дистанційна освіта? Чи систематичні та глибокі знання отримані у такий спосіб? Яка перспектива середньої освіти загалом? Про це будемо говорити із начальником управління Державної служби якості освіти у Рівненській області Святославом Сидоруком та директоркою загальносередньої освітньої школи №1 Рівного Людмилою Грекул.

– Сьогодні українці у всьому світі святкують День вишиванки.  Що ми знаємо про наш національний одяг? Чи можемо вважати вишиванку маркером ідентичності? Чому розуміти і пошановувати традиції особливо важливо тепер? Про це ми поговоримо із старшою науковою співробітницею сектору етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею Аллою Українець. 

Інші випуски
Більше відео