Випуск о 18:00 від 11 травня 2022 року

11 тра. 18:00


– У Рівному попрощалися із військовослужбовцем Олександром Горисюком. Він, у перші дні війни пішов добровольцем до війська. Олександр Горисюк - рівнянин, йому був 41 рік.

– У Рівному готуються до поступового відкриття дитячих садочків. За словами заступниці міського голови Рівного Марини Кузмічової, процес розпочнеться вже з наступного тижня. Планують почати із закладів, які мають захисні укриття на випадок повітряної тривоги. Докладніше у сюжеті журналістів Суспільного.

– Додаткове бомбосховище облаштовують у Рівненській обласній клінічній лікарні. Його планують використовувати для проведення операцій та перебування пацієнтів у разі повітряних тривог. У приміщенні зможуть одночасно знаходитися орієнтовно тисяча людей. Як облаштовують бомбосховище та що не вистачає, дізнавалася Катерина Сірук.

– Брати-переселенці здобувають нову для себе професію ковалів на Рівненщині. Обоє приїхали з Київщини до родичів в Гощу. Тут хотіли вступити у територіальну оборону, але їх направили до центру зайнятості, аби ті виготовляли ковані вироби для потреб Збройних сил України.

– "Пікторальний вернісаж" - виставку робіт дніпровського фотохудожника Сергія Селезньова під такою назвою презентували в обласній бібліотеці. Пікторальна фотографія це світлини створені технічними засобами, які наближають їх до живопису. Цей жанр Сергій Селезньов опановує більше двадцяти років і навіть видав підручник, у якому навчає цьому виду фотомистецтва. На відкриття виставки дніпрянин мав приїхати особисто, але через війну обмежились спілкуванням з ним по інтернету.

– На сьогодні в області працює 6 із понад півтисячі дитсадків. Їх відвідує майже 300 дітей, згідно з даними обласної військової адміністрації. Працювати можуть лише ті заклади, які мають укриття. Таке розпорядження прийняв голова ОВА Віталій Коваль ще 4 квітня. Як у садочках облаштували сховища? Де відкриються дошкільні заклади найближчим часом? Про це ми поговоримо сьогодні з заступницею директора обласного департаменту освіти Мариною Пашковською та начальником управління освіти, молоді та спорту Острозької громади Віктором Самчуком.

Інші випуски
Більше відео