Випуск о 18:00 від 21 квітня 2022 року

21 кві. 18:00


– На Великодні свята на Рівненщині не будуть скасовувати комендантську годину, проте дозволяється робота культових споруд, проведення богослужінь та перебування поблизу церков громадян в межах населених пунктів. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль. Про те, як відбуватимуться великодні богослужіння у храмах Рівненщини, про організацію безпеки вірян у церквах і біля них та роботу транспорту у святкові дні поговоримо у нашій програми. 

 

– Половина видань з фондів обласної наукової бібліотеки надруковані російською мовою. Про це Суспільному розповіла директорка книгозбірні Валентина Ярощук. За її словами, це пов’язане з тим, що за часів СРСР бібліотеки використовували, зокрема, для нав’язування радянської ідеології саме російською. А вже у період незалежності грошей на заміщення книг виділяли не у достатній кількості. Нині ж, міністерство культури розробляє  правила вилучення російськомовної літератури.

 

– У Рівному з’явився "Писанковий сад". На майдані Незалежності встановили три десятки великих розмальованих писанок з пінопласту. Раніше такі ставили на Лебединці, але вже третій рік вони прикрашають собою центр міста. За словами керівниці управління культури, саме тут їх найпростіше побачити місцевим та приїжджим.

 

– Писанки, витинанки, рушники, пасхальні кошики та іншу великодню атрибутику експонують у відділі мистецтв Рівненської  обласної наукової бібліотеки у переддень Великодня. На її відкритті можна було послухати народні поліські піснеспіви та спробувати власноруч розписати своє перше святкове яйце під наглядом досвідченої писанкарки. З виставки повернулася знімальна група Суспільного.

 

– Від повномасштабного російсього вторгнення в Україну страждають не лише люди, а й тварини . В Рівному такими опікується команда благодійного фонду “Клуб Лапа” та волонтери. За чотири роки їхньої діяльності наразі у них пік прилаштування. Зараз на перетримці залишилось чотири тварини.  Однією з них є Сябріна, яка пройшла курс лікування і готова зустрітися з новою родиною.

Інші випуски
Більше відео