Випуск о 18:00 від 20 квітня 2022 року

20 кві. 18:00


– Пам’ятники Богомолову і Дундичу демонтують та перенесуть на кладовище Дубенське. Заразом перепоховають рештки більшовика і червоноармійця. Таке рішення учора прийняли на засіданні міськвиконкому. Для його виконання потрібний дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики, адже обидва об’єкти є пам’ятками історії місцевого значення. Крім того, понад півсотні вулиць рівненської громади, що пов’язані з російським чи радянським минулим, планують перейменувати. Список уже оприлюднили на сайті управління культури і запропонували громадянам подати свої варіанти нових назв. Чому пам’ятники не перенесли до війни? Наскільки рівненська декомунізація і дерусифікація здійснюється з дотриманням українського та міжнародного законодавства?

– У Квасилові волонтери шиють плитоноски під бронепластини. В перші дні російського вторгнення роботу по виготовленню жилетів організували професійні швачки, які залучили до роботи вчителів - усі вони працюють безкоштовно. Вже готові плитоноски волонтери передають до підрозділів тероборони, а також військовим у Збройні Сили України. За час війни вже відшили та передали близько ста жилетів. 

– До Мирогощі звозять спортивних коней із зони бойових дій по всій Україні. Тут вони перебуватимуть до кінця війни. У Мирогощі є конюшня, левада для вигулу та іподром. Сюди перевозять коней господарі, які втратили конюшні чи не можуть прогодувати тварин.

Інші випуски
Більше відео