Випуск о 18:00 від 14 квітня 2022 року

14 кві. 18:00


– 47 лікарів з інших областей України від початку війни працевлаштувалися на Рівненщині. Їх скерували до комунальних лікувально – профілактичних закладів області. Ще близько двох десятків осіб знайшли свої робочі місця у приватних клініках. Таку інформацію озвучив директор обласного департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Олег Вівсянник. Які вакансії існують у лікувальних закладах області? Як відбувається трудова міграція у медичній сфері? Як працюють лікувальні заклади Рівненщини під час війни? Чи всі, доступні до запровадження воєнного стану послуги, пацієнти можуть отримати зараз?

 

– Дерусифікація у Рівному триває. З постаменту на вулиці Соборній, у районі пивзаводу демонтували радянську самохідну артилерійську установку. Техніку встановили тут з нагоди тридцятої річниці вигнання з Рівного нацистів. Перевезли артилерійську установку на Пагорб слави, де, за словами секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, планують облаштувати музей російської агресії проти України.

 

– Повернути радість життя через творчість. У Рівному відкрився Центр арттерапії для вимушено переміщених осіб. Там психологи-волонтери, зокрема, проводять групові заняття та індивідуальні консультації з дітьми і дорослими, мета яких допомогти пережити кризову ситуацію та повернутися до нормального життя. Далі про методи арттерапії та їх ефективність.

 

– Всесвітня продовольча програма при Організації об’єднаних націй розгортає свою діяльність у Рівному. Делегація на чолі з виконавчим директором Девідом Бізлі прибула в Україну вивчити, як забезпечити харчами вимушених переселенців та яким чином взагалі допомогти аграрному виробництву в державі.

 

– Альпак з Харківщини, де тривають обстріли, перевезли до Рівненського зоопарку. Це вже третій вантаж з тваринами із зони бойових дій, які прийняли в закладі. Перевезені раніше мавпи та єноти вже обживаються в нових умовах.

 

– У Рівному для дошкільнят переселенців влаштовують групові заняття. Займаються з ними вихователі місцевих дитсадків. Заняття проводять в усіх гуртожитках, де проживають евакуйовані родини з дітьми.

Інші випуски
Більше відео