Боявся покарання: у Рівному шукали дитину || "Тема дня"

28 січ. 20:12


Минулої ночі у Рівному шукали 11-річного хлопчика, який пообіді пішов гуляти з друзями і не повернувся. Як повідомили в поліції області, близько другої години ночі 28 січня, за номером 102 зателефонувала 36-річна жінка і повідомила, що зник її син. За словами заявниці, хлопчик з друзями пішов гуляти ще вдень, проте додому не повернувся. Спочатку знайти дитину намагалися самотужки, а потім звернулися до поліції. З’ясувалось, що востаннє його бачили біля магазину на вулиці Гайдамацькій у Рівному. Майже всю ніч тривали пошуки хлопця. Поліцейські та рідні перевіряли місця, де він міг бути та у кого міг залишитися на ночівлю. Були орієнтовані всі екіпажі патрульної поліції та водії служб таксі. Але вранці хлопчик сам повернувся додому. Він пояснив, що увечері, коли мав провертатися додому зрозумів - пізня година, злякався, що батьки сваритимуть, тож вирішив пересидіти до ранку у під’їздах будинків. Нині з родиною працюють ювенальні поліцейські.

- Страх перед покаранням чи бажання привернути увагу до своїх проблем? Чому діти йдуть з дому через непорозуміння з батьками? Як діяти дорослим у подібних ситуаціях? Яка роль інспекторів ювенальної превенції у подібних ситуаціях. Про все це говоримо сьогодні з гостею студії практичною психологинею Рівненської ЗОШ № 28 Софією Гуменюк.

На зв’язку зі студією також Роман Лебідь, інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Поліції в Рівненській області

Інші випуски
Більше відео