"Сьогодні. Головне" від 14 січня 2022 року

14 січ. 19:15


– Футболісти рівненського "Вереса" цього тижня відновили тренувальний процес після чотиритижневої відпустки. Команда розпочала підготовку до другої частини чемпіонату Української Прем’єр-ліги. Зараз червоно-чорні займаються на штучному полі Національного університету водного господарства та природокористування. А 18-го січня команда вирушить до Туреччини, де проведе два чотирнадцятиденних збори. 

Про підготовку команди до весняної частини сезону, майбутніх суперників у спаринг-матчах у Туреччині та кадрові зміни в команди у студії Суспільного сьогодні говоритимемо із головним тренером рівненського Вереса Юрієм Віртом. 

– У декількох селах Рівненщини в ніч на 14 січня на зупинки громадського транспорту закинули підводи. В області існує давня традиція робити невеликі збитки односельцям на Щедрий вечір. Схожі випадки перенесення чужого майна зафіксували в селах Дивень, Сатиїв і Балашівка. Загалом поліція отримала низку повідомлень про спроби невідомих зняти брами та паркани - розповіла пресофіцерка головного управління нацполіції в області Катерина Загурська. Звідки виникла ця та інші традиції відзначання свята Маланки? Що значить для українців День Святого Василя, який відзначають 14 січня? Про це запитаємо в етнографині, старшої наукової співробітниці сектору етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею Алли Українець. Вона - на онлайн зв’язку з нашою студією.

Інші випуски
Більше відео