"Сьогодні. Головне" від 11 січня 2022 року

11 січ. 19:00


– Найближчим часом  в усіх медичних закладах вторинного та третинного рівня мають з’явитися  дорадчі органи - спостережні ради, бо це прописанно у 24-й статті Основ Законодавства про охорону здоров’я. Натомість, в процесі створення спостережних рад при чотирьох медичних закладах Рівного були порушені права громадських активістів, - вважає членкиня міського виконавчого комітету Тетяна Воронцова. Саме тому формування складу рад слід розпочати по-новому - вважає вона.                                                                              

Контролювати чи допомагати - які повноваження спостережних рад і  навіщо їх так поспіхом  створюють  при  рівненських лікарнях?

Хто може увійти до складу  спостережних рад, і чим  саме їх діяльність може допомогти пацієнтам і лікарям - будемо говорити сьогодні в студії з пані Тетяною Воронцовою, членкинею Рівненського міськвиконкому.  

– В Україні зросла вартість виготовлення ІД-картки та закордонного паспорта. З 1 січня 2022 року Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» змінило вартість бланків окремих біометричних документів, у зв’язку з  підвищенням цін на сировину та матеріали, а також через зростання вартості доставки виготовлених документів Державним підприємством спеціального зв’язку. Відповідно, змінилася вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон,- про це йдеться на сайті  Міграційної служби України.

 Як зміниться вартість виготовлення ID-карток та біометричних закордонних паспортів? Чи будуть цього року зміни в отриманні послуг з виготовлення паспортів на Рівненщині? Про це говоритимемо із Іриною Бортнік - завідувачкою сектору стандартів роботи та контролю якості Управління державної міграційної служби у Рівненській області.

Інші випуски
Більше відео