Майнові податки для громадян || "Дослівно

2 гру. 18:51


Як повідомила Суспільному мовнику заступниця начальника відділу інформаційної взаємодії Головного управління державної податкової служби у Рівненській області Тетяна Вакольчук: Якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 060 грн), то в такому випадку податкова вимога не надсилається, а заходи, спрямовані на погашення податкового боргу, не застосовуються. Тому платники із сумами боргу до 3060 гривень, які не отримали податкової вимоги, можуть навіть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

- Що включають в себе майнові податки для громадян? До яких наслідків може призвести наявність податкового боргу? Де та як громадянам провести звірку щодо цих платежів, аби переконатися у відсутності заборгованості?

Спікери: Юрій Саверчук - начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб Головного управління державної податкової служби у Рівненській області, Тетяна Вакольчук - заступниця начальника відділу інформаційної взаємодії Головного управління державної податкової служби у Рівненській області.

Інші випуски
Більше відео