"Сьогодні. Головне" від 11 жовтня 2021 року

11 жов. 19:00


- Через випадок поліомієліту на Рівненщині додатково вакцинуватимуть дітей до п’яти років. Першочергово - у Великоомелянській громаді.

- Пам’ять бійців УПА-Північ вшанували в поліському лісі, де поховано їхнього командира. Там освятили пам’ятник та вручили золотого хреста онуці упівця.

- Збільшити роздягальню та передбачити льодову ванну. Такого побажали представники клубу "Верес" на стадіоні "Авангард".

Кілька десятків пайовиків житлового комплексу “Рівненська брама” зібралися сьогодні біля міської ради. Вони вимагають від управління капітального будівництва, аби їм знайшли іншого забудовника. Адже нинішній, за їхніми словами, просить доплату за квартири. Людей це не влаштовує.

Як міська влада може вплинути на ситуацію? Як не потрапити у подібну ситуацію купуючи житло в новобудові? Про це в студії Суспільного будемо говорити із представницею ініціативної групи пайовиків Лілією Ковальчук та адвокаткою Тетяною Блащук.

Ситуацію, пов’язану із виявленим поліомієлітом другого типу на Рівненщині, кваліфікували як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного рівня. Відповідно, комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створила штаб та призначила керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ повідомив головний санлікар України Ігор Кузін. Зустріч проходила в обласній державній адміністрації в суботу, 9 жовтня.

Що означає для Рівненщини заява головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна? Які заходи з недопущення захворювання на території області вже вживають медики? Чи є необхідна вакцина в області? Про це будемо говорити з головним санітарним лікарем області Романом Сафоновим.

Інші випуски
Більше відео