"Сьогодні. Головне" від 06 жовтня 2021 року

6 жов. 19:00


- На Рівненщині триває перший тиждень осінньої призовної кампанії. Юнаки проходять лікарську комісію на збірному пункті у Здовбиці.

- В області діють волонтерські табори програми "Будуймо Україну разом". Перший запрацював у Здолбунові.

- Він отримав 25 років норильських таборів, та через рік ув’язнення загинув. У селі Круки вшанувати підпільника УПА Григорія Савелюка. 

Тисячу добровольців з Рівненщини планують залучити до клінічного випробування вакцини від коронавірусу. Участь у цьому дослідженні бере центр первинної медико-санітарної допомоги "Центральний". В області це єдиний медзаклад, на базі якого проходить дослідження вакцини. Її виробник - китайська фармацевтична компанія "Біокангтай". Усім добровольцям, які погодяться взяти участь у випробуванні вакцини, передбачена грошова виплата у розмірі восьми тисяч гривень та додаткові гроші на транспортні витрати.

- Хто може стати добровольцем? Наскільки випробування безпечні для їхнього здоров’я? Що потрібно знати людям, які вирішать взяти участь у клінічних випробуваннях? Про це будемо говорити разом із заступницею начальника міського управління охорони здоров‘я Ларисою Обуховською і координаторкою проєкту клінічного випробування вакцини Оксаною Штрімайтіс.

Рівненський велопатруль достроково закінчив сезон. Через раннє похолодання це сталося майже на місяць раніше, аніж торік. Увечері 3 жовтня патрульні відвели велосипеди у гараж, де готуватимуть їх до наступного сезону. Сьогодні гість студії Суспільного керівник рівненського велопатруля Тарас Соломка.

- Чому відбулося дострокового завершення сезону? Через погодні умови? Скільки адмінпротоколів склали велопатрульні у цьому році і за які порушення? 

Інші випуски
Більше відео