"Сьогодні. Головне" від 04 жовтня 2021 року

4 жов. 19:00


– Конкурс на найкращий стрілецький взвод провели на військовому полігоні. Такі змагання для територіальної оборони в Збройних Силах України організували вперше. 

– У Квасилові відбувся ярмарок фермерів та приватних землевласників. Це вже другий з чотирьох запланованих. 

– На подвір’ї краєзнавчого музею провели акцію "Захисти слабших". Таким чином збирали гроші для волонтерів, які утримують у себе тварин. 

– Рівненський велопатруль достроково закінчив сезон. Через раннє похолодання це сталося на місяць раніше, ніж торік. 

- 102 собаки та 115 кішок з Рівного та Квасилова стерилізували від початку нинішнього року у рівненському центрі стерилізації тварин. На це з міського бюджету пішло 98 з половиною тисяч гривень. Таку статистику Суспільному озвучила майстриня Центру стерилізації тварин Тамара Сиротинська. 

Що змінилося в стерилізаційному центрі після зміни керівника? Скільки тварин там перебуває зараз? І в яких умовах їх утримують? Про це у студії Суспільного говоритимемо із керівницею стерилізаційного центру для тварин Тамарою Сиротинською. 

Розкопки на південній околиці Рівного археологи розпочали 28 вересня. Вони досліджують пам’ятку місцевого значення перед забудовою, розповів Суспільному керівник експедиції Олексій Войтюк. Вчені уже знайшли фрагменти керамічного посуду. А торік під час розвідки місця дослідники виявили залишки часів трипільської культури. Досліджувати пам’ятку місцевого значення планують упродовж наступного місяця. Яку цінність для науки представляють подібні знахідки? Як відбуваються розкопки? Що ще сподіваюся знайти археологи на околиці міста - про це поговоримо з керівником експедиції Олексієм Войтюком. 

Інші випуски
Більше відео