"Сьогодні. Головне" від 01 жовтня 2021 року

1 жов. 19:00


- Вертоліт своїми руками зробив житель Рівненщини. 39-річний Олександр Войтович конструював його два роки й тепер випробовує в полі на околиці села.

- Педагогам вручили відзнаки "Відмінник освіти" та премії у розмірі 35 з половиною тисяч гривень.

Перші отримали шість освітян, інші - ще десять. Відсьогодні за порушення габаритних та вагових обмежень вводяться нові штрафи, а їхня фіксація відбуватиметься автоматично. З 1 жовтня запрацював новий Закон, що також підвищує відповідальність порушників та розширює повноваження інспекторів Державної служби України з безпеки на транспорті.

- Які ще запроваджуються зміни? Чи працюватимуть пересувні вагові комплекси? Як нововведення вплинуть на якість доріг? Про це будемо говорити із виконувачем обов’язків заступника Поліського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Ярославом Прокопчуком.

З 1 жовтня по всій Україні, і на Рівненщині зокрема, заклади охорони здоров’я видаватимуть електронні лікарняні. Про це повідомили під час спільного брифінгу представники Мінцифри, МОЗ, Мінсоцполітики та Пенсійного Фонду України. Перехідний етап переходу на е-лікарняні стартував ще в червні. Першими, хто на Рівненщині долучився до всеукраїнської системи впровадження е-лікарняних, були амбулаторії, що входять до складу Рівненського районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

- Чим відрізнятиметься електронний лікарняний від паперового? Яка процедура його оформлення? Про це у студії Суспільного будемо говорити із заступником головного лікаря з лікувальної роботи Центру первинної медичної допомоги "Ювілейний" Рівненської міської ради Миколою Доликом.

Інші випуски
Більше відео