"Сьогодні. Головне" від 29 вересня 2021 року

29 вер. 19:00


- 29-го вересня у світі відзначають День серця. Суспільне провідало сарненчанина Сергія, який 10 місяців живе з іншим серцем. 

- Розбирати та збирати автомат, споряджати магазин набоями та надавати медичну допомогу. Цьому вчили учнів рівненського ліцею "Престиж". 

- На стадіоні "Авангард" почали вкладати футбольне поле. Там розстелили рулони геотекстилю зі штучним ворсом. 

– Без електрики, газу, води та з дірами у стінах. Ордер на такий будинок в порядку черги отримав житель села Тучин Микола Кравчук. Чоловік сирота. Спершу, каже Микола, хотів відбудувати будинок. Проте, зрозумів, що грошей не вистачить. Тепер просить місцеву владу скасувати рішення про надання йому цього житла, а взамін виділити гроші.

Скільки жителів Рівненщини претендують на державну допомогу для придбання житла зараз? Хто ці люди? Як відбувається розподіл державної субвенції для забезпечення дітей-сиріт, та  дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом? Про це говоритимемо у студії Суспільного. Гостя студії - адвокатка Тетяна Бідюк. Нашими спікерами також будуть начальник юридичного відділу Гощанської селищної ради Віталій Михалочко та заступниця начальника департаменту розвитку адмінпослуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Тетяна Шевчук.

– Перша серія, прем’єру якої сьогодні вже побачили глядачі Суспільного розповідає про родину Ващишиних, яка у часи нацистської окупації врятувала єврейську дівчинку Фейгу. Автори документального циклу "За покликом серця" - подружжя Тетяна та Тимур Тимченки. Сьогодні – режисер та співавтор проекту Тимур Тимченко – гість студії Суспільного.

Інші випуски
Більше відео