"Сьогодні. Головне" від 21 вересня 2021 року

21 вер. 19:00


- Будівництво на Кубанській, на яке нарікали мешканці прилеглого будинку призупинили. 

– Поліцейські та рятувальники провели інтерактивний урок у рівненській школі під номером 12 та розповіли про свою роботу.

– Рівненські колекціонери домашніх рослин організували акцію "Квітковий обмін".  

– Північно-західний апеляційний господарський суд розглядає апеляцію влади Рівного щодо будівлі в центрі міста, де колись знаходилось кафе "Русана". Місто хоче розірвати договір оренди. На судовому засіданні начальниця управління комунальною власністю Олеся Смоловик повідомила, що орендар не дотримується умов договору та погіршує стан будинку. Приміщення на розі вулиць Драгоманова та 16 Липня дослідники вважають флігелем палацово-паркового комплексу 18-го століття. У Міністерство культури розглядають питання про його внесення до переліку об’єктів культурної спадщини місцевого значення, - необхідні документи Рівненська облдержадміністрація направила ще півтора року тому. 

- Яких умов договору, на думку начальниці управління комунальною власністю, не дотримується орендар? Як врятувати приміщення від руйнації? Наскільки важливо для громади міста його зберегти? Як загалом запобігти недбалій експлуатації орендарями майна громади? Про це поговоримо із начальницею міського управління комунальною власністю Олесею Смоловик та місцевою краєзнавицею Галиною Данильчук. 

– На Рівненщині з цього тижня розпочинаються навчання в рамках проєкту "Цифра в кишені". Участь в проєкті беруть 5 громад: Володимирецька, Дубенська, Здолбунівська, Гощанська та Сарненська громади. Яка мета проєкту та які можливості для громад дає реалізація проєкту "Цифра в кишені"? На зв’язку зі студією Суспільного заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. 

Інші випуски
Більше відео