"Сьогодні. Головне" від 10 вересня 2021 року

10 вер. 19:00


- Випускники Рівненської академії патрульної поліції склали урочисту присягу

- Поліція почала профілактичний рейд магазинами, які розташовані поблизу навчальних закладів Рівного

- У Рівному відзначили спортсменів, які цього сезону показали високі результати

- Учні 44 шкіл залишилилися без гарантованих законом безкоштовних обідів. На пільгове харчування мають право діти із чорнобильським статусом, його оплачують із державного бюджету, тож обов’язково потрібно проводити тендер. Цьогоріч він не відбувся. Йдеться про школи всіх громад, які раніше були в межах колишнього Сарненського району. Серед них - навчальний заклад у селі Тинне. Тут навчається майже тисяча учнів, і майже всі мають право на пільгові обіди.

Чому так сталося? Чи могли замовники послуги з організації процесу харчування передбачити таку ситуацію? Та коли повинен відбутися повторний тендер? Про це говоримо у Студії Суспільного. Гість студії - експерт із публічних закупівель Святослав Клічук. До розмови також долучаться заступниця начальника управління праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації Людмила Лохвич та директор школи у Тинному Володимир Титечко. 

- Правоохоронці документують та попереджують факти продалу алкоголю та тютюну неповнолітнім. Вчора шкільні офіцери патрульної поліції Рівненщини почали профілактичний рейд магазинами, які розташовані поблизу навчальних закладів Рівного. Напередодні вони відвідали крамниці на вулицях Дубенській та Макарова. Наступними днями планують навідатися і в інші райони міста. Під час акції порушників не штрафують, обмежуючись попередженнями. У магазинах залишають наліпки, які попереджають, що алкоголь і спиртне неповнолітнім продавати заборонено.

Скільки закладів обійшли вчора та який штраф передбачений за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім та скільки випадків зафіксовано з початку року? Гостя студії Суспільного - начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Рівненській області Іванна Бояківська.

Інші випуски
Більше відео