"Сьогодні. Головне" від 09 вересня 2021 року

9 вер. 19:00


- У школі села Будераж не допускають десятикласників до навчання.

- Батьки учнів 27-ї школи нарікають на вузький тротуар на вулиці Поповича у Рівному. 

- Пам’ять депортованих з етнічних українських земель вшанували у Рівному. 

Станом на 6 вересня лікарі-ендокринологи Рівненщини не створили жодного індивідуального плану лікування для пацієнтів з діабетом. Про це Суспільному повідомив речник Національної служби здоров’я України Віталій Андронік. Такий індивідуальний план лікування необхідний, щоб пацієнт з діабетом міг отримати інсулін безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров’я в рамках програми "Доступні ліки". Така послуга для пацієнтів з діабетом стане доступною з 1 жовтня цього року. 

Скільки інсулінозалежних пацієнтів на РІвненщині? Як отримати інсулін безкоштовно та чому лікарі-ендокринологи області зволікають із створенням індивідуальних планів лікування пацієнтів?

Про це у студії Суспільного будемо говорити із головною спеціалісткою із ендокринології в області Ларисою Косюк та директором Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олегом Вівсяником. 

У вищих навчальних закладах області триває набір на навчання військовослужбовців та учасників бойових дій на Сході України. Які спеціальності обирають найчастіше учасники бойових дій та військовослужбовці Рівненщини? На які пільги можуть вони розраховувати при вступі до вишу? Чи зобов’язані учасники бойових дій на Сході України та військослужбовці складати зовнішнє незалежне оцінювання для вступу? Про це у студії Суспільного будемо говорити з головною спеціалісткою відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Майєю Андрєєвою.

Інші випуски
Більше відео