"Сьогодні. Головне" від 02 вересня 2021 року

2 вер. 19:00


- Суд прийняв рішення стосовно лікаря Костянтина Думановського. Його обвинувачули в недбалості, яка призвела до смерті дитини. 

 

- 90% опіків тіла отримав чоловік, якого облив бензином та підпалив його дядько. 

 

- Рівненських школярів навчатимуть надавати першу допомогу. 

 

- Представники громадських організацій Рівненщини вимагатимуть від міського голови не чіпати Народний дім. Зараз збирають підписи під двома зверненнями до Олександра Третяка, пояснив співініціатор ідеї Олег Гуменюк. Раніше очільник міста попереджав, що будівлю почнуть реконструювати і орендарям потрібно з неї виїхати.

 

- Яким буде майбутнє будівлі Народного дому? Коли орендарі повинні звільнити приміщення?  

 

Про це у студії Суспільного будемо говорити із представниками громадських організацій, що орендують приміщення у Народному домі: головою рівненського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Тараса Шевченка Іваном Вєтровим та пластовим виховником Тарасом Давидюком. 

 

– Повний перехід на електронні лікарняні Міністерство охорони здоров’я відтермінувало до 1 жовтня. Про це Суспільному повідомила гендиректорка Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я МОЗ Марія Карчевич. Нагадаємо, раніше медичні заклади повинні були остаточно відмовитися від паперових листків непрацездатності та видавати електронні медичні висновки від учора, 1 вересня. За інформацією директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олега Вівсянника, на Рівненщині у 93-ьох лікувальних закладах зі 100 готові вже працювати з електронними лікарняними. Що потрібно для того, аби заклад повністю перейшов на видачу електронних лікарняних? Коли ця опція запрацює в усіх лікувальних закладах області? Чи встигне наша область підготуватися до роботи з е-лікарняні до 1 жовтня? Про це поговоримо разом із начальником департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Олегом Вівсянником.

 

 

Інші випуски
Більше відео