"Сьогодні. Головне" від 01 вересня 2021 року

1 вер. 19:53


- Учні гімназії у селі Перекалля, у яку влітку влучила блискавка, навчатиметься в одну зміну. Для цього частину класів облаштували в клубі та колишній сільраді.

- У Здолбунівській лікарні вкрали мідну трубу, яка постачала кисень у реанімацію.

- У Рівному на мікрорайоні "Щасливе" другий день працює мобільний пункт вакцинації.

- Майже 5,5 тисяч осіб цього літа стали студентами денної форми навчання закладів вищої та фахової передвищої освіти Рівненської області. Таку інформацію Суспільному повідомила спеціалістка відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Майя Андрєєва. Найбільша кількість абітурієнтів, 1800 - стали першокурсниками Національного університету водного господарства та природокористування. Майже 1300 - вступили на денну форму навчання Рівненського державного гуманітарного університету. 760 - навчатимуться на першому курсі Національного університету "Острозька академія". Які спеціальності найчастіше обирали на Рівненщині? Наскільки популярні рівненські виші серед випускників місцевих шкіл? Та як університети готуються до нового навчального року? Про це у Студії Суспільного сьогодні поговоримо із нашими гостями. Це проректор з науково-педагогічної роботи, європейської інтеграції та інновації РДГУ Юрій Пелех, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозької Академії» Дмитро Шевчук, згодом до розмови також долучиться проректор з науково-педагогічної, методичної та виховної роботи НУВГП Олег Лагоднюк. 

- 1 вересня в Україні стартує податкова амністія, під час якої протягом року українці разово можуть задекларувати свої необліковані доходи. Про умови надання такої амністії, хто і задля чого може нею скористатися - розпитаємо зараз із заступницею начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Рівненській області Тетяною Вакольчук. 

Інші випуски
Більше відео