"Сьогодні. Головне" від 17 серпня 2021 року

17 сер. 19:00


– Понад три проміле алкоголю виявили у водія рівненської маршрутки. 

 

– Три десятка працівників гімназії "Гармонія" щепилися від коронавірусу. 

 

–  Суспільне продовжує цикл сюжетів "Обличчя Незалежності". Його другий герой - Мирослав Семанів.

 

– 2,5 мільйони гривень щомісяця не вистачає Рівненському обласному фтизіопульмонологічному центру на зарплату, лікування та харчування піцієнтів. Як пояснив керівник закладу Федір Аврука, причина у тому, що в новому році Національна служба здоров’я зменшила фінансування медцентру, зважаючи на те, що у 2020-му зафіксували малу кількість хворих на туберкульоз. Відтак, Федір Аврука припускає, що недофінансування призведе до скорочення працівників. Сьогодні на його запрошення до закладу приїхали представники НСЗУ та Міністерства охорони здоров’я.

 

Наскільки таке недофінансування є критичним для фтизіопульмонологічного центру? З яких джерел можна залучити гроші для оплати видатків центру? Як лікуватимуть хворих на туберкульоз, якщо центр через брак грошей не зможе працювати на повну потужність? Про це поговоримо із медичним директором обласного фтизіпульмонолочіного медцентру Андрієм Селівановим. Дистанційно також спробуємо зв’язатися з експертом експертної групи з питань розвитку регіональних систем громадського здоров’ я та прогнозування Павлом Поламарчуком. 

 

– Відзавтра почне роботу перший дитячий археологічний табір на Оствиці. До участі запрошували підлітків та дітей віком від 12 років. Нагадаємо, Оствиця - парк історичної реконструкції, розташований на березі озера Басів Кут у Рівному. Наприкінці липня його передали у підпорядкування міському комунальному підприємству - трест зеленого господарства. Яким навикам вчитимуться учасники археологічного табору на Оствиці? Чому парк передали Тресту – з’ясуємо в організатора, керівника клубу історичної реконструкції "Оствиця" Юрія Ойцюся. 

Інші випуски
Більше відео