"Сьогодні. Головне" від 12 серпня 2021 року

12 сер. 19:00


- У Рівному запрацював перший мобільний пункт вакцинації проти коронавірусу. Його розгорнули на вулиці Коновальця. 

- Мешканці одного із будинків на вулиці Гагаріна скаржаться, що після ремонту тепломереж, розриті ділянки асфальтують не якісно. 

- "Острозькій Біблії" сьогодні 440 років. Це перше повне видання всіх книг Святого Письма церковнослов’янською мовою, яке повторили всі пізніші передруки. 

- У Рівному відбулася презентація стратегії розвитку Рівненської громади до 2027-го року. Перше публічне обговорення документу відбулося вчора у парку Лебединка. До розробки стратегії міська влада залучила консультантів. Тепер впродовж місяця, усіх бажаючих закликають ознайомлюватися з документом, який розміщений на сайті Рівнеради, та залишати свої відгуки. Після цього документ винесуть на розгляд сесії. 

Що змінить нова Стратегія розвитку у житті міста? Коли результати втілення цих намірів відчують рівняни? І хто конкретно відповідатиме за успіх реалізації Стратегії перед жителями Рівного? Про це у студії Суспільного будемо говорити з консультантом зі створення Стратегії розвитку РІвненської громади до 2027 року Василем Кашевським. Згодом до нашої розмови приєднається директорка комунальної установи "Агенція розвитку РІвного" Олена Хмельник. 

– У Рівному планують запровадити шкільний громадський бюджет. Його проект сьогодні презентував начальник міського управління освіти Богдан Турович. До участі в шкільному громадському бюджеті планують залучити учнів 7-х - 11-х класів. На затвердження проект шкільного громадського бюджету, планують винести вже на найближчу сесію Рівнеради, яка відбудеться 20-го серпня. Навіщо Рівному шкільний громадський бюджет - запитаємо у начальника міського управління освіти Богдана Туровича. Пан Богдан - співавтор Положення про шкільний громадський бюджет. І сьогодні він гість нашої студії.

 

 

 

Інші випуски
Більше відео