"Сьогодні. Головне" від 03 серпня 2021 року

3 сер. 19:53


- Негода зруйнувала міст та розмила дороги у селі Дермань Перший.

- Підвіску, лунницю і натільний хрестик 10-11 століть та інші артефакти знайшли під час розкопок давньоруського городища біля села Хотин.

- Олег Омельчук, бронзовий призер Олімпійських ігор у стрільбі з пневматичного пістолета, провів своє перше тренування після повернення до Рівного.

- Близько 30 заяв від перевізників про скасування невигідних рейсів надійшло в Рівненську обласну державну адміністрацію. Про це під час брифінгу 2 серпня повідомив перший заступник голови обладміністрації Сергій Подолін. Причина, по якій перевізники просять скасувати рейси - низький пасажиропотік. Які рейси опинились під загрозою та як планують забезпечити доїзд до сіл? Про це у студії Суспільного будемо говорити із президентом ГО "Союз перевізників України" Валентином Демчуком. Згодом до нашої розмови приєднається заступник начальника обласного управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець.

- З початку старту ринку землі у Рівненській області зареєстровано 62 земельні угоди на загальну площу 58 гектарів. Така інформація оприлюднена на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України. Нагадаємо, 1 липня в Україні офіційно стартував ринок землі. До 2024 року купувати сільськогосподарські ділянки зможуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон забороняє купувати землю іноземцям. Як, в порівняні з іншими областями України, відбувається продаж сільськогосподарських земель в Рівненській області? Що потрібно знати про укладання угоди купівлі-продажу та що заважає здійснювати продаж земель в області? Про це у студії будемо говорити із адвокаткою Іванною Голуб та начальником відділу розвитку рослинництва Департаменту агропромислового розвитку РОДА Георгієм Мацюком.

 

Інші випуски
Більше відео