"Сьогодні. Головне" від 02 липня 2021 року

2 лип. 19:53


- 9 тисяч гектарів лісу пошкодив буревій, який пронісся Рівненщиною минулого тижня. Лісівники просять визнати негоду надзвичайною ситуацію регіонального масштабу.

- У перший день роботи габаритно-вагового комплексу в Любомирці, фахівці перевірили майже сто вантажівок та виписали штрафів на понад тисячу євро.

- Шосту річницю з дня створення Національної поліції України відзначили у Рівному.

- Зробити облік усіх приватних будинків, пошкоджених буревієм, який охопив Рівненщину 25-го червня. Таке доручення керівникам усіх районів і територіальних громад дав перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін. Наразі, з його слів, відомо про те, що постраждали три сотні приватних будинків і 57 будівель державної і комунальної власності. Крім того, внаслідок негоди було знеструмлено 340 населених пунктів, енергопостачання до них нині відновлено. Негода, нагадаємо, також вирувала і у Рівному. За інформацією, наданою Суспільному міським управлінням з питань надзвичайних ситуацій, в обласному центрі вітер тоді пошкодив дахи п’яти будинків на вулицях Дворецькій, Дорошенка, Ясній, Гайдамацькій та Проспекті Миру. Чи компенсували людям, чиї господарства постраждали від негоди, збитки? За яких умов можливо отримати таку компенсацію? Як довести, що майно постраждало внаслідок саме негоди? Про це говоритимемо у студії Суспільного із керівником підрозділу "Всеукраїнської ради голів ОСББ" в Рівненській області Романом Алексійчуком та експертом зі страхування Романом Кузьмичем. До розмови приєднається перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

- Упродовж вихідних на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Дубенського району, пройдуть традиційні заходи із вшанування загиблих козаків. Зокрема, в неділю відбудеться Митрополиче богослужіння та вселенська панахида за участю Митрополита Київського у всієї України Епіфанія. Про значення заповідника "Поле Берестецької битви" в історії краю будемо говорити із істориком, дослідником битви під Берестечком, журналістом Суспільного Олексієм Бухало. 

Інші випуски
Більше відео