"Сьогодні. Головне" від 17 червня 2021 року

17 чер. 19:50


-  35 відсотків із 14-ти з половиною тисяч зареєстрованих  на Рівненщині  учасників ЗНО проігнорували основну сесію незалежного оцінювання.

- Мозаїчні дерева та малі фігурки розташовані біля водойми у Гідропарку планують перенести. 

- Бюджетна комісія Рівнеради виділить гроші на продовження реконструкції стадіону Авангарду за умови аудиту будівництва. 

- Від 15 червня в Україні розпочали діяти нові правила пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Нові закони, що покликані тимчасово спростити механізм розмитнення імпортованих з Європи автівок, депутати Верховної Ради ухвалили 15 квітня цього року. У травні їх підписав Президент України. Нові правила стосуються тих авто, які були ввезені в Україну не пізніше 31 грудня 2020 року та які не молодші 5 років від дати випуску. Хто зможе претендувати на такі пільги? Як довго діятимуть нові правила пільгового розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією? Скільки авто з іноземною реєстрацією вже розмитнені на Рівненщині? Про це говоритимемо у студії Суспільного із виконувачем обов’язки заступника начальника Поліської митниці Держмитслужби Ігорем Козлинцем.

- Для жителів прикордонних сіл Сарненського району з 1-го липня стартує сезон збору дикоросів у лісах на території Білорусії. Потрапити до сусідньої країни, аби назбирати чорницю, журавлину та гриби, можна буде через пункти спрощеного пропуску "Познань", "Березове" та "Дроздинь". Сезон збору дикоросів триватиме до 15 листопада. Водночас як повідомив речник Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Юрій Шахрайчук, наразі з білоруською стороною вдалося досягти лише усних домовленостей про режим пропуску. Про початок сезону збору дикоросів на Рівненщині будемо говорити із речником Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Юрієм Шахрайчукум

Інші випуски
Більше відео