"Сьогодні. Головне" від 18 грудня 2020 року

18 гру. 19:00


Сьогодні  у Рівному вперше провели пересадку серця. Операція тривала безперервно 7 з половиною годин. Загалом було задіяно 15 лікарів із Рівненської центральної міської лікарні та Національного Інституту хірургії та трансплантології імені Олександра Шалімова. Серце пересадили 46-річному сарнечанину. Донором став 37-річний рівнянин, який отримав травми несумісні з життям. 

– Яке значення для жителів області має вперше проведена в Рівному операція з трансплантації серця? Чи є надія на продовження такої практики на постійній основі? Скільки людей на Рівненщині потребують трансплантації серця? Про це у студії будемо говорити лікарем-кардіохірургом, науковим співробітником Національного інституту хірургії та трансплантології імені академіка Шалімова - Тарасом Доманським. 

– Міст через Горинь в селі Ремчиці руйнується. Правоохоронці твердять, що підрядники, які робили його ремонт заволоділи півтора мільйонами гривень. 

– У Дубні відкрили термомодернізований дитячий садочок. У ньому встановили нову систему опалення, замінили вікна та двері, облаштували дах. 

– У Млинівський музей передали скульптуру, виготовлену на межі 19-го-20-го століть. Торс давньоримського воїна викопали біля зруйнованого графського палацу. 

Інші випуски
Більше відео