"Сьогодні. Головне" від 23 вересня 2020 року

23 вер. 20:15


- На Рівненській атомній електростанції спростували інформацію про викид радіоактивних речовин і введення у місті Вараш режиму надзвичайної ситуації. 

 

- Люди з інвалідністю з Нового року отримуватимуть підвищену соціальну допомогу. Відповідний закон підписав президент України. Проте, посиленої державної підтримки варто очікувати не усім. 

 

- Ремонт туалету зробили, а перегородки - не встановили. Така ситуація склалася з вбиральнею у рівненській школі №22. В управлінні освіти кажуть: недоліки виправлять.

 

- В обласній дитячій лікарні відсутні основні препарати хіміотерапії для лікування дітей з гострими лейкозами, а препаратів для хіміотерапії пацієнтам з іншими видами онкології залишилося орієнтовно на два-три місяці. Також у лікарні критично мала кількість життєво необхідних препаратів для пацієнтів з іншими тяжкими хворобами.

 

Про це заявили керівниці благодійних фондів, які опікуються такими дітьми - Мар’яна Рева і Марина Кузьмічова. І додали, що потреби обласної дитячої лікарні у медикаментах сформували і передали у міністерство охорони здоров’я ще в січні. Проте, вже вересень, а централізованої поставки медикаментів у лікарні досі не отримали.

 

Чому склалася така ситуація? Скільки дітей ризикують залишитися без ліків в Рівненській обласній дитячій лікарні? Що думають з цього приводу батьки, лікарі, а також представники Міністерства та державного підприємства "Медичні закупівлі"?  Про це говоритимемо у програмі "Сьогодні. Головне".

 

Інші випуски
Більше відео