Штрафи за самовільне випалювання сухої рослинності || Тема дня від 14 квітня 2020

14 кві. 20:01


У 18 разів можуть зрости штрафи за спалювання сухої трави. Відповідний законопроєкт вчора, 13 квітня, під час позачергового пленарного засідання ухвалила Верховна Рада України. Законопроєкт передбачає посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності. Наразі документ вже направлено на підпис Президенту. Про це повідомляє офіційний сайт Верховної ради України.

Скільки пожеж в екосистемах на території Рівненщини сталося від початку цього року? Яких збитків завдали такі пожежі? Чи може збільшення штрафів вплинути на ситуацію?

Про це говоримо сьогодні у "Темі дня". Зважаючи на карантинні заходи, з нашими гостями ми сьогодні спілкуватимемося телефоном. Як завжди у прямому ефірі. До розмови у студії згодом приєднаються начальник відділу охорони і захисту лісу обласного управління лісового і мисливського господарства Віктор Глущик, речник Служби порятунку в Рівненській області Дмитро Мельник та директор Нобельського національного парку Володимир Діковицький.

Інші випуски
Більше відео