Чи правомірне рішення сесії Рівнеради про заборону маршів ЛГБТ-спільнот? || Тема дня від 14 лютого 2020

17 лют. 20:17


Визнати протиправним та нечинним рішення Рівненської міськради "Про заборону проведення на території міста маршів представників ЛГБТ-спільнот" через суд спробує Дмитро Деркач. Про позов до ради, повідомила пресслужба мерії на своїй сторінці у Facebook. Цю інформацію нам також телефоном підтвердив речник Рівненської міської ради Микола Прокопчук. У судовому реєстрі журналісти Суспільного знайшли підтвердження, що таку справу дійсно розглядатимуть в окружному адмінсуді і підготовче засідання заплановано на 24 лютого. Нагадаємо, рішення про заборону проведення маршів ЛГБТ-спільнот депутати прийняли на сесії Рівненської міської ради 24 грудня. Тоді за таку заборону проголосували 36 обранців.

Чи правомірним було рішення сесії про заборону проведення на території міста маршів ЛГБТ-спільнот? Чи не перевищили депутати свої повноваження щодо обмеження прав і свобод людей? Чому визнати таке рішення протиправним просить Дмитро Деркач?

Про це ми говоримо сьогодні у студії "Теми дня" із автором проекту рішення, депутатом Рівненської міської ради Олегом Карпяком та адвокатом Юрієм Клекоткою. На телефонному зв’язку зі студією - позивач Дмитро Деркач.

Інші випуски
Більше відео