Ранкове шоу

Ранкове шоу "Добрий ранок" на UA: РІВНЕ — уже рік в ефірі

8 січ. 2019

Третього січня виповнився ефірний рік ранковому шоу на UA: РІВНЕ. За цей час у студії Ранку побували великі творчі колективи, митці, громадські активісти, історики й краєзнавці, медики, представники духовенства й альтернативних молодіжних течій.

За рік ранкові ведучі поспілкувались із 1012 гостями в 258 прямих ефірах. Найбагатшими на гостей виявились квітень, липень і серпень 2018 року.

Для Рівненської філії Суспільного це був перший досвід підготовки ранкового шоу. За три тижні до старту проекту команда UA: РІВНЕ своїми силами створила й декорувала студію. Паралельно формувалась творча група Ранку.

"Коли ми запускали ранкове шоу "Добрий ранок", зізнаюсь, іноді сумнівалися чи впораємось. Але ми вчились: експериментували з форматами, запрошували різну кількість гостей, шукали цікаві теми. Наше ранкове шоу не лише розважає, а й навчає і багато пояснює глядачам. Ми не припиняємо вчитися й розвиватися. Зараз готуємось до нового сезону — знімаємо нові рубрики, вдосконалюємо ті, що є. І завжди раді новим гостям, як в ефірі, так і поза ним", — розповідає шеф-редакторка ранкового шоу Оксана Жужельська.

За словами редакторки "Доброго ранку" Ольги Шевчук, спочатку бракувало досвіду організації щоденних ранкових прямоефірних програм. Непросто було щодня домовлятись про участь у програмі кількох цікавих гостей. Та вже за рік люди охоче приходять на ранкове шоу поділитись своїми знаннями, вміннями, талантами, фаховими думками чи застереженнями.

Ювілейний ефір команда рівненського Ранку присвятила ретроспективі створення програми. Глядачі змогли побачити як з’явилось шоу "Добрий ранок" — починаючи від створення й оздоблення студії і завершуючи роботою редакторів, операторів, режисерів, інженерів, продюсерів та всіх, хто допомагає робити ранкове шоу.

"Я люблю цих людей, — зізнається продюсерка UA: РІВНЕ Інна Білецька. — Не знаю, чи здатен ще хтось в нашому журналістському цеху вкладати стільки знань, вмінь, любові, інтелектуальної праці й навчання в цю роботу. А найголовніше — вони це люблять".

За словами Інни Білецької, "Ранок" — це не лише ненав’язлива розмова, жарти, пісні, культура, історія і розваги. Це ще й просвітництво і спроба зрозуміти іншого, знайти спільну мову з тим, хто мислить інакше.

"Ми розповідаємо історію перемог над обставинами, хворобами, болем і стереотипами. Дякую цим прекрасним людям, які створюють шоу "Доброго ранку", — зазначила продюсерка.

У новому сезоні ранкового шоу "Доброго ранку" на UA: РІВНЕ — нові гості, актуальні теми та ще більше корисної інформації для глядачів.