Рівненський обласний музично-драматичний театр у спецпроєкті Суспільного «Театри України»

Рівненський обласний музично-драматичний театр у спецпроєкті Суспільного «Театри України»

26 бер. 2021

До міжнародного Дня театру, команди регіональних філій Суспільного підготували міжпрограмні замальовки «Театри України». З 27 березня і протягом усієї весни в ефірі UA: РІВНЕ та усіх регіональних телеканалів Суспільного розповідатимуть про театри кожного регіону з цікавими фактами з історії театрів, їхніх будівель, вистав.

Команда UA: РІВНЕ розповіла про Рівненський академічний український музично-драматичний театр, якому нещодавно виповнилось -  80.

Театр засновано у грудні 1939 року. Під час другої світової війни театр вимушено призупинив роботу.

Новий театральний  сезон відкрився 1 травня 1945 року. Протягом 15 років театр працював у пристосованому приміщенні Будинку культури будівельників.

Рівненський музично-драматичний театр уславився тим, що саме на його сцені вперше в Україні у 1956 році презентували п’єсу Вільяма Шекспіра «Король Лір» .

У 1960 році Рівненський обласний театр переїжджає у новозбудоване приміщення. Колектив поповнюється молодими енергійними випускниками театральних вузів, які склали основу трупи.

У 1978 році в театрі сталася пожежа, проте до 700-річчя Рівного (1983 рік) театр повністю відреставрували.

Головна зала розрахована на 621 глядача. Працює також мала сцена, яка має 100 глядацьких місць.

Дах театру прикрашають скульптури жінок, які уособлюють регіони України.

      Читайте також: UA: РІВНЕ: суспільний мовник завжди поруч

Дивитись Суспільне UA: РІВНЕ можна в ефірі і онлайн на сайті філії

Оперативні новини Рівненщини шукайте на діджитал-платформах:  

Разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільним радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) UA: РІВНЕ входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.