UA: РІВНЕ відібрало два конкурсних проєкти «Створюй із Суспільним»

UA: РІВНЕ відібрало два конкурсних проєкти «Створюй із Суспільним»

8 гру. 2020

7 грудня розпочався захист проєктів «Створюй із Суспільним», що пройшли пітчинги у регіональних філіях Суспільного. До захисту відібрані 134 проєкти з усіх регіонів країни, для всіх регіональних телеканалів Суспільного.

UA: РІВНЕ рекомендує до захисту два проєкти із семи представлених. Найбільше ідей до наступного етапу відбору потрапили з Дніпра, Херсона, Чернівців і Сум.

Читайте також: Конкурс ідей «Створюй із Суспільним» зібрав удвічі більше заявок, ніж торік

З 26 жовтня до 22 листопада тривало приймання заявок на відкритий конкурс ідей «Створюй із Суспільним». Потім регіональні команди Суспільного провели технічний відбір і пітчинг ідей. 

Під час фінального етапу — захисту проєктів — автори проєктів захищають власні ідеї перед комісією із центрального офісу Суспільного. 

До складу комісії увійшли: член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін, головний редактор дирекції телебачення Юрій Макаров, генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей, виконавча продюсерка регіонального мовлення Марія Заіченко, директор департаменту маркетингу та реклами Сергій Кривошея, керівниця Координаційного центру мовлення національних меншин Анастасія Гудима та шефредакторка відділу координації соціальних мереж та створення цифрового контенту Маргарита Єрмак.

«По-перше, це знайомство з творчими ідеями й виробничими потужностями в регіонах, підживлення новими проєктами для нашого регіонального мовлення, а по-друге — це тест для всієї компанії. Для мене програма “Створюй із Суспільним” — надихаючий приклад того, що здатен робити наш мовник із повним фінансуванням. За наявності ресурсів ми хочемо розвинути таку співпрацю із творчими командами для усіх наших платформ. Водночас це і процесуальний, і юридичний, і редакційний тест для нашої команди, для системи замовлення загалом. Таку програму в більшому масштабі ми плануємо запускати для усіх наших платформ», — зазначив Ярослав Лодигін.

«Мені пощастило бути присутньою на кількох регіональних відборах, тож маю приємне передчуття нових проєктів. Приємно, що учасники не забувають про національні спільноти, які мешкають у малих містечках, а також згадують про них в історичних контекстах. Це дасть можливість ширше розкрити Україну для глядача», — сказала Анастасія Гудима.

Марія Заіченко зазначила, що більшу частину роботи з відбору проєктів уже провели регіональні команди, та пояснила завдання, яке стоїть перед комісією на захисті.

«На етапі захисту ми можемо побачити інтерес до тем та узагальнити тенденції, аби вони мали однакову представленість у різних регіонах», — розповіла Марія Заіченко.

«Для мене захист проєктів є завжди хвилюючим і дуже відповідальним моментом. Адже, з одного боку — це час, коли ми спілкуємося з найбільш активними й творчими регіональними командами, а з іншого — саме від рішення комісії залежить, підтримає Суспільне реалізацію проєкту чи ні», — зазначила генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Оголошення переможців цьогорічного конкурсу ідей «Створюй із Суспільним» заплановано на 25 грудня. Виробництво проєктів здійснять упродовж 2021 року.

Нагадаємо, програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 грн на один проєкт. Минулого року на відкритому конкурсі відібрали 34 ідеї проєктів для регіонального мовлення, більшість із яких втілюють цієї осені.