«Виборчий округ. Дебати» змінив формат ефіру через неявку учасника дебатів

«Виборчий округ. Дебати» змінив формат ефіру через неявку учасника дебатів

20 лис. 2020

19 листопада  на телеканалі Рівненської філії Суспільного мовника — UA: РІВНЕ відбулось токшоу «Виборчий округ. Дебати», присвячене другому туру виборів міського голови Рівного.

 

Читайте також: Сьогодні на UA: РІВНЕ заплановані дебати кандидатів на посаду міського голови Рівного

 

Команда Суспільного Рівне запрошувала до участі у проєкті «Виборчий округ. Дебати» обох кандидатів на посаду міського голови Рівного, але на ефір прийшов лише Олександр Третяк. Попередню згоду на участь у дебатах на Суспільному Віктора Шакирзяна підтвердили його комунікаційники, але з початку тижня  Віктор Шакирзян і представники його штабу перестали виходити на зв’язок із UA: РІВНЕ Натомість свою позицію щодо дебатів кандидат висловив на своїй сторінці у Фейсбук.

Через те, що до студії з’явився лише один кандидат, команда проєкту була вимушена скоротити прямий ефір пропорційно на 50% . 

На початку програми була озвучена позиція Віктора Шакирзяна, який не зявився до студії  і оприлюднені коментарі столичних чиновників від охорони здоровя, на зустрічі з якими він посилався.

Власне ж дебати розпочались із представлення візитівок обох кандидатів, ознайомлення з їх біографіями, сферами діяльності і досягненнями.


Далі, Олександр Третяк мав три хвилини для самопрезентації. Пріоритетними, на його думку, напрямками діяльності місцевої влади мають стати: підтримка сфери охорони здоровя, вирішення екологічних проблем, розвязання транспортних питань та проведення аудиту всіх напрямків і галузей. За його словами до покращення добробуту громадян призведуть оновлення влади та інвентаризація земель громади.

Відповів кандидат на посаду міського голови і на запитання від Суспільного


Крім того, Олександр Третяк озвучив своє бачення розвязання актуальних проблем громади: 

  • Яким є цілісне бачення кандидата розвитку окремих галузей економіки, які могли б стати основними у наповненні міської казни та фінансуванні об’єктів розвитку? Які це будуть галузі, який приріст кожна з них може дати і що для цього потрібно зробити? 
  •  Як виконати рішення органів центральної влади щодо боротьби з поширенням COVID-19, не вбивши при цьому малий бізнес на місцях і не втративши через це надходжень до місцевого бюджету?

Прибутковими у Рівному, на думку учасника ефіру, може бути розвиток: IT-галузі, культури, туризму, легкої промисловості. 

Щодо запровадження «карантину вихідного дня» і збереженням при цьому інтересів малого і середнього бізнесу, Олександр Третяк зазначив, що рішення уряду, прийняте напередодні, було непослідовним і нелогічним і вважає, що підняти економіку після такого удару було б неможливо і нереально.

«Локдаун вихідного дня міг перетворитись на нокдаун для нашої економіки, малого та середнього підприємництва, яке могло просто впасти і більше не піднятись. Під час проведення круглого столу нашої команди з підприємцями, йшлося про відсутність комунікації між підприємцями і органами місцевого самоврядування. Коли немає жодних комунікаційних платформ і діалогу, наші ресторатори, власники закладів громадського харчування, кажуть про те, що їх ніхто не питав. Локдаун потрібний для збереження життя і здоров’я громадян, але приймаючи такі рішення, умовно як у Європі, ми, як влада, як уряд, говоримо, що у нас є такий-то алгоритм компенсацій ваших збитків, або ми готові оптимізувати процес зменшення податкового навантаження протягом дії локдауну чи карантину. Це не було зроблено. Мер міста має дбати, перш за все, про своє місто, має піклуватися про бізнес і всі верстви населення, захищати мешканців перед недолугими рішеннями центральної влади», — сказав Олександр Третяк.

Оскільки, за відсутності другого кандидата у мери, перехресні дебати було провести неможливо, Олександр Третяк просто озвучив три запитання до опонента.

На завершення програми прозвучала інформація про повноваження міського голови та заключне слово кандидата.

Крім телевізійного ефіру, глядачі могли  переглянути «Виборчий округ. Дебати» онлайн на сайті філії або подивитись пряму трансляцію ефіру на фейсбук-сторінці Суспільне Рівне. Відео дискусії доступне і на ютуб-каналі мовника. Наживо проєкт транслювали в ефірі UA: Українське радіо Рівне - 87,8 FM.