Сьогодні на UA: РІВНЕ заплановані дебати кандидатів на посаду міського голови Рівного

Сьогодні на UA: РІВНЕ заплановані дебати кандидатів на посаду міського голови Рівного

19 лис. 2020

Сьогодні о 19:20 кандидатів на посаду міського голови Рівного Віктора Шакирзяна та Олександра Третяка чекають на Суспільному UA: РІВНЕ. Учасників запросили взяти участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати»Під час перемовин жоден з них не відмовився чесно виступити перед громадою. Команда UA: РІВНЕ очікує на участь у дебатах обох кандидатів.

«У п’ятницю, 13 листопада, коли було визначено дату дебатів, ми провели розмови з представниками штабів обох кандидатів, що відповідають за комунікацію з медіа: Іриною Михалевич зі штабу Олександра Третяка та Олесем Лопачуком зі штабу Віктора Шакирзяна. Їм було повідомлено про дату, час та місце проведення дебатів і їх формат. Оскільки Олесь Лопачук та Ірина Михалевич повідомили про згоду на участь кандидатів у дебатах, була домовленість про запис їх публічних коментарів із понеділка 16 листопада. Олександр Третяк у відеокоментарі підтвердив намір взяти участь у дебатах на Суспільному. Віктор Шакирзян і представники його штабу з початку тижня перестали виходити на зв’язок із UA: РІВНЕ», — зазначив продюсер Суспільного Рівне Михайло Чубай.

Зазначимо, що у разі неявки одного з кандидатів час ефіру буде зменшено на 50%.

«Виборчий округ. Дебати» — це власний формат Суспільного. Участь у проєкті не оплачується за рахунок виборчих фондів кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів.

«Прийти на дебати у філію Суспільного — це ознака готовності кандидата брати на себе відповідальність перед виборцями. Тільки Суспільне може надати незалежний майданчик для незаангажованої політичної дискусії в регіоні. Про це свідчить високий рівень проведення дебатів другого туру в Луцьку, Ужгороді та у Львові, на які прийшли всі опоненти. Закликаємо кандидатів і в інших містах поважати своїх виборців і прийти на ефір на Суспільному — на дебати на чесних умовах», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Суспільний мовник UA: РІВНЕ готовий надати сигнал трансляції дебатів кандидатів другого туру виборів на посаду міського голови місцевим телеканалам. 

Крім телевізійного ефіру, глядачі зможуть переглянути «Виборчий округ. Дебати» онлайн на сайті філії або подивитись пряму трансляцію ефіру на фейсбук-сторінці Суспільне Рівне. Відео дискусії буде доступне і на ютуб-каналі мовника. Наживо проєкт транслюватимуть в ефірі UA: Українське радіо Рівне - 87,8 FM.

Нагадаємо, проєкт «Виборчий округ» регіональних філій стартував восени 2018 року і  має вже 4 сезони. Із 5 по 23 жовтня цього року в прямому ефірі Суспільного Рівне відбулося 14 ефірів токшоу «Виборчий округ. Місцеві», куди запрошували кандидатів на посаду міського голови Рівного і депутатів місцевого самоврядування.