UA: РІВНЕ готове роздавати трансляцію дебатів кандидатів у мери місцевим телеканалам

UA: РІВНЕ готове роздавати трансляцію дебатів кандидатів у мери місцевим телеканалам

29 жов. 2020

Суспільний мовник Рівненщини UA: РІВНЕ готовий виступити незалежним майданчиком для проведення дебатів кандидатів другого туру виборів на посаду Рівненського міського голови та надати сигнал трансляції зацікавленим телеканалам.

Телеканал, радіо і діджитал-платформи Рівненської філії Суспільного не належать жодній політичній чи бізнес-групі, працюють винятково в інтересах українських громадян на кошти платників податків, тож можуть виступити майданчиком для незалежної дискусії кандидатів на рівних умовах.

«Три роки роботи, зокрема над проєктами про вибори різних рівнів, довели незаангажованість Суспільного мовника. Наразі ні в кого не лишається сумніву, що лише Суспільне в змозі надати дійсно незалежний майданчик для дискусії різних політичних сил. З усією відповідальністю ми готуємося до дебатів учасників другого туру виборів у регіонах, аби провести їх максимально якісно, за найвищими стандартами журналістики. Водночас ми готові поділитися сигналом трансляції «Виборчий округ. Дебати» з зацікавленими медіа, аби якнайбільше глядачів змогли побачити дискусію кандидатів і зробити свідомий вибір», — зазначила генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Одразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів  Суспільне Рівненщини надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам. 

За словами продюсера Рівненської філії Суспільного Михайла Чубая, формат дебатів суттєво відрізнятиметься від передвиборчого проєкту UA: РІВНЕ «Виборчий округ.Місцеві». Це буде гострий, насичений і динамічний ефір.

«Передбачаю, що кандидати на посаду міського голови Рівного, можуть бути зацікавлені у тому щоб провести дебати на комфортнішому для них майданчику, але звертаючись до них і до виборців, нагадаю, що Суспільне  - єдиний незалежний мовник області. Повноцінна довіра до результатів і до процесу дебатів можлива, якщо ці дебати відбудуться у нас. UA: РІВНЕ не комерційне ЗМІ, не залежить від інтересів бізнесменів, посадовців чи інших осіб. Лише у нас все буде чесно, щиро і незаангажовано», — каже Михайло Чубай.

Нагадаємо, з 5 по 23 жовтня в ефірі телеканалу UA: РІВНЕ вийшло 14 випусків проєкту «Виборчий округ.Місцеві» за участі кандидатів на посаду Рівненського міського голови та кандидатів у депутати Рівненської міської та обласної рад. З підсумками проєкту можна ознайомитися за посиланням.