Новинарі UA: РІВНЕ розповіли школярам про особливості професії журналіста

Новинарі UA: РІВНЕ розповіли школярам про особливості професії журналіста

16 лис. 2018

Напередодні професійного свята, Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку, новинарі UA: РІВНЕ – продюсер Cергій Татаренко та редакторка й ведуча Тетяна Климчук – розповіли про особливості своєї професії третьокласниками Рівненської спеціалізованої школи № 15. Зустріч в одному з відділів дитячої бібліотеки, відбулась в межах профорієнтаційного проекту "Профостудії для дітей", ініційованого Рівненською обласною бібліотекою для дітей.

"Мета зустрічі – розповісти молодшим школярам про професію журналіста, її особливості, – зазначає авторка проекту, бібліотекарка Рівненської обласної бібліотеки для дітей Наталія Козачук. –Ймовірно, сьогодні хтось з дітей замислиться над обранням майбутнього фаху. Ми вдячні, що журналісти Суспільного охоче відгукнулися на наше запрошення, цікаво розповіли дітям про особливості своєї роботи і відповіли на всі їхні запитання".

А запитань прозвучало чимало: де вчать на журналіста, на вивчення яких предметів потрібно звернути увагу, як ведучий знає, коли може говорити в кадрі, з якими небезпеками стикається журналіст, чому обирають цю професію, ким хотіли бути в дитинстві, чи в багатьох країнах доводиться бувати по роботі, і навіть яка зарплата у журналіста?

Тетяна Климчук і Сергій Татаренко відповіли на численні запитання, розкрили таємниці телепродакшену, просто і доступно розповіли про телевізійну "кухню", продемонстрували фрагмент інформаційного випуску, пояснили відмінність незалежного суспільного мовника від усіх інших.

"Коли нас запросили на цю зустріч – ні секунди не вагався, йти туди чи ні, – ділиться продюсер новин UA: РІВНЕ Сергій Татаренко. – Хоча, думав, що це буде легше, адже діти задавали дуже різні й несподівані запитання – в яких країнах я був, чи яка в мене зарплата. В якийсь момент я навіть розгубився, адже раніше спілкувався про роботу журналістів зі студентами, зі старшокласниками, а тут третьокласники, які, як з’ясувалося, й телевізор не надто дивляться. Дуже сподіваюся, що ці діти виростуть розумними людьми, свідомими громадянами з критичним мисленням, які зможуть зробити наше суспільство кращим. І, можливо, через багато років вони згадають про дядю і тьотю з телебачення, які їм розповідали про перспективи суспільного мовлення".

Третьокласнику Івану Кліщу найбільше запам’яталася розповідь журналістів про те, як вони обирали свою професію, і на яких різних подіях їм доводиться працювати. "Найскладніше у роботі журналіста, на мою думку, швидко зібратись, виїхати на місце події, зібрати всю необхідну інформацію і оперативно розповісти про все глядачам", – вважає Іван.

На завершення, дітей запросили на екскурсію до Рівненської філії Суспільного, а на згадку про зустріч подарували брендові сувеніри.