«Виборчий округ. Місцеві» — 14 ефірів на UA:  РІВНЕ: хто прийшов, а хто не брав участі

«Виборчий округ. Місцеві» — 14 ефірів на UA: РІВНЕ: хто прийшов, а хто не брав участі

23 жов. 2020

25 жовтня в Україні обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

З 5 по 23 жовтня у проєкті «Виборчий округ. Місцеві» на телеканалі  UA: РІВНЕ беруть участь кандидати у депутати до Рівненської обласної та міської рад та кандидати на посаду міського голови Рівного.

Кожному з кандидатів суспільний мовник Рівненщини надав можливість на рівних умовах представити свою програму та план дій. Сьогодні о 19:25 – останній з 14 ефірів проєкту, переглянути який можна буде у  телеефірі, онлайн на сайті мовника чи на ютуб-каналі UA:  РІВНЕ.

Ознайомитись із програмами кандидатів та їх баченням розвитку Рівного та області мають змогу і слухачі UA: Українське радіо Рівне.

«Незалежно від того, який бекграунд має той чи інший субєкт виборчого права і незважаючи на особисті симпатії чи антипатії творчої команди проєкту до окремих кандидатів чи політичних сил, ми абсолютно нейтрально, чесно, виважено і обєктивно ознайомили виборців із програмами кандидатів, їхніми поглядами і баченням розвитку регіону. Проєкт так вибудуваний, що переглянувши ефір, глядач, який дійсно хоче розібратися які цінності сповідують кандидати чи партії, хто є у їхніх списках, справді зможе зробити усвідомлений вибір», — розповідає продюсер UA: РІВНЕ Михайло Чубай.

Ведучими проєкту стали редактори інформаційно-аналітичної програми «Сьогодні Головне». З кандидатами у депутати до Рівненської міської ради спілкувався журналіст Олексій Бухало. З претендентами на депутатський мандат обласної ради — Лілія Майорова. Про плани і програми кандидатів на посаду міського голови Рівного розпитував  Роман Свирида.

«На кожному із трьох етапів цієї дистанції творча група дотримувалась єдиної концепції проєкту. П’ять блоків: візитка і самопрезентація партії, або кандидата; аналіз списків і політичної діяльності; аналіз програм; запитання ведучих, що стосувалися проблематики області і міста; запитання гостей до своїх політичних опонентів», — каже ведучий проєкту Роман Свирида.

Під час ефіру наживо кандидати мали можливість представити свої програми, поставити запитання опонентам та відповісти на запитання редакторської групи проєкту та журналістів служби новин.


На фото Роман Свирида та Олексій Бухало

«Гості приходили у тій черговості, в якій політичні партії будуть розташовуватися у виборчих бюлетенях. Зазвичай, запрошені спікери дотримувалися встановленого часового регламенту. Однак найемоційнішим виявилася зустріч у якій взяли участь представники партій «За майбутнє», «Голос», «Перемога Пальчевського» та «Пропозиція». Серед делегованих представників були троє діючих депутатів: Анатолій Чугуєвець (від «За майбутнє»), Микола Бляшин («Голос»), Назарій Поліщук («Пропозиція») та Іван Шевчук (голова Рівненської обласної організації політичної партії «Перемога Пальчевського»). Окрім відповідей на запитання ведучого та політичних опонентів, спікери коментували, ставили запитання, згадували голосування», — ділиться ведучий проєкту Олексій Бухало.




                    Читайте також: Команда Суспільного Рівне інформуватиме про найважливіше у день виборів

Ефіри відвідали представники усіх 12-ти партій, що претендують на мандати в обласній раді нового скликання. А також - представники 16 із 17 партій, що претендують на мандати Рівнеради. Не прийшли до студії представники політичної партії ВО «Свобода» зі списку політсили до міської ради.

На думку ведучої проєкту Лілії Майорової свою мету проєкт виконав - показав у рівних умовах кожного з представників партії, які претендують на мандати облрад, міськрад та на  посаду мера.

«Жоден з кандидатів, яких запрошували на ефір, не відмовився від участі. Я вважаю це показником довіри до Суспільного, його стандартів та уніфікованого підходу до кожного з претендентів на депутатське крісло. Кожен ефір виступав лакмусовим папірцем партії. Конкретні відповіді, обгрунтування передвиборчої програми та чітке бачення вирішення проблем регіону - це те, що ми, як творча група проєкту, хотіли чути від гостей-кандидатів у депутати Рівненської облради. На мою думку, не у всіх це виходило. Хтось навмисне намагався створити шоу гучними заявами, безпідставним шумом і криком, звинуваченням опонентів. Інші, навпаки, віджартовувались та не серйозно ставились до участі у проєкті. Ми показали, обгрунтували та запитали. Відтак - рішення за виборцями», — каже Лілія Майорова.

Ведуча Лілія Майорова

Не взяли участі у проєкті Суспільного кандидати на посаду міського голови Рівного від ВО «Батьківщина» Галина Кульчинська та від ВО «Свобода» Олег Осуховський. Перша пояснила свою відсутність станом здоров’я. Керівник виборчого штабу другого - послався на відрядження кандидата.

За словами Романа Свириди, головним завданням цього проєкту  творча група вважає саме знайомство виборця із партією, чи кандидатом. З його політичним і не лише минулим.

Відео ефірів проєкту «Виборчий округ. Місцеві» на Суспільному Рівне можна знайти за посиланнями.

 

Кандидати у депутати Рівненської обласної ради від політичних партій:

 

 Кандидати у депутати Рівненської міської ради від політичних партій: 

 

Кандидати на посаду міського голови Рівного:


Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника, виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір. «Виборчий округ. Місцеві» - четвертий сезон проєкту. Ефіри з кандидатами місцевих виборів на Рівненщині можна переглянути на сайті UA: РІВНЕ або на ютуб-каналі Суспільне Рівне.