«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: РІВНЕ

«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: РІВНЕ

17 вер. 2020

21 вересня на UA: РІВНЕ стартує оновлена вечірня інформаційно-аналітична програма — «Сьогодні. Головне». Щобудня о 19:00 у прямому ефірі на глядачів чекає підсумковий випуск місцевих новин з аналізом найважливіших від команди редакторів «Теми дня».

«В інформаційній годині Рівненської філії новини виходитимуть першим блоком. Глядач, який звик о 19:00 вмикати UA: РІВНЕ, традиційно побачить інформаційний випуск. Новин стане більше, бо ми тепер не обмежені таймінгом і вони будуть цікавішими. Топові теми, які визначають інформаційну картину дня будуть максимально висвітлені та роз’яснені ведучими, кореспондентами, експертами, які спільно  докопуватимуться до суті. Для світової телевізії цей формат не новий, але, станом на сьогодні, він новий для регіонального мовлення на Рівненщині. В основному працюють за класичною схемою: новини – програми. Глядач дізнається про все важливе що потрібно знати: від новин політики і спорту до культури та проблем житлово-комунального господарства. На всі запитання, які можуть виникати упродовж інформаційної години, будуть давати вичерпну відповідь експерти, журналісти, які побували на місці події, сторони конфлікту, якщо це буде конфліктна ситуація тощо», — розповів продюсер Рівненської філії Суспільного Михайло Чубай.

«Під час написання сценарію цієї програми ми повинні думати не лише про те як правильно структуровано оформити розмову з гостем у студії і розділити на ті інформаційні блоки, які були раніше. Тепер це спільний контент: новини плюс «Тема дня». Редактор програми повинен швидко зорієнтуваись і зробити так щоб і гості і ведучі постійно працювали у формі діалогу та були увімкнені в процес. Основний сюжет інформаційного випуску буде інтегрований у структуру «Теми дня». Ще однією відмінністю проєкту «Сьогодні.Головне» від «Теми дня» для глядача є постійна присутність в ефірі відразу двох ведучих і під час випуску новин і під час спілкування з гостями студії і під час другого більш інтерактивного блоку в якому будуть включення з місця подій і спілкування з експертами чи причетними до події особами, скайпом, телефоном чи іншими онлайн засобами. Крім того на завершення програми плануємо анонсувати наступний інформаційний день», — каже редактор «Теми дня» UA: РІВНЕ Роман Свирида.

«Проєкт «Сьогодні.Головне» триматиме глядача в тонусі і пожвавить вечірній слот. Адже новини – це продукт концентрований, в якому зібрані всі найважливіші інформаційні сюжети. А наступна студія цікавила меншу кількість глядачів. У новому проєкті ми спробуємо протягом години втримати увагу глядачів. По самій структурі особливих змін не відбудеться:  новини чергуватимуться з розмовами у студії. Але крім основної теми обговорюватимуться і дотичні. В нас не було майданчика для обговорення проблем чи досягнень у спорті, культурі, мистецтві. Тепер же перша частина вечірнього ефіру буде присвячена новинам і обговоренню топ-новини регіону, а друга частина інформуватиме про цікаві події, заходи, їх значення для рівнян. Звичайно зросте навантаження як на новинарів та редакторів «Теми дня», але потрібно рухатись вперед. Телебачення – динамічна платформа і не пробачає застою. А оскільки новини досить консервативний жанр, в якому важко щось змінювати, то синергія з «Темою дня» повинна додати ефірам енергетики та динаміки, а творчій команді – можливостей поексперементувати», — вважає лінійний продюсер Рівненської філії Суспільного Сергій Татаренко.

Аналітика від журналістів Суспільного та обговорення з місцевими експертами будуть у межах двох гостьових студій.

«Для нас цей проєкт — можливість бути ближчими до своєї аудиторії. Тісна взаємодія регіональних новинарів і редакторів, що зазвичай готують інтерв’ю та аналітику, дає змогу шукати відповіді на виклики, із якими стикаються місцеві мешканці, безпосередньо в прямому ефірі», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

«Це ще один крок на шляху налагодження роботи як єдиної команди. Спільне планування, спільне розуміння, спільний результат. Увага аудиторії не розпорошуватиметься, а буде сфокусована на найголовнішому. Це важкий процес для нас, але докладаємо всіх зусиль, аби полегшити сприйняття інформації суспільством», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Читайте також: У новинах Суспільного не виявили брехні й піару політиків

Новий формат інформаційно-аналітичного блоку передбачає не лише збільшення тривалості до 52 хвилин прямого ефіру, а й розширення тематики підсумкових програм. Завданням редакцій є щоденний аналіз суспільно-політичних, а також культурних, соціальних та інших тем не тільки обласного центру, а й усієї області.

«Також окремо плануємо присвячувати цілі випуски об’єднаним територіальним громадам, а за потреби — робити й спільні тематичні міжрегіональні марафони», — зазначила Марія Фрей.

Нагадаємо, 15 липня на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало міжрегіональне ранкове шоу. Інформаційно-пізнавальний «Ранок на Суспільному» виходить у будні із 6:30 до 9:00.